News by Xiaomi Miui Hellas
Νέα

Xiaomi e-car : Προσλαμβάνει 500 Elit μηχανικούς για την ανάπτυξη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης

xiaomi-logo

H Xiaomi “πατάει γκάζι” για την όσο το δυνατόν ταχύτερη κυκλοφορία του πρώτου της Smart ηλεκτρικού αυτοκινήτου (e-car) και προσλαμβάνει τώρα 500 Elit μηχανικούς, για την ανάπτυξη L4 τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.


Η Xiaomi επιταχύνει τις διαδικασίες για την παραγωγή του πρώτου της Smart ηλεκτρικού αυτοκινήτου (e-car), και σήμερα ανακοίνωσε πως προχωρά άμεσα σε πρόσληψη 500 ειδικευμένων elit μηχανικών, που θα έχουν ως αντικείμενο εργασίας την έρευνα και ανάπτυξη κορυφαίας τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης σε επίπεδο L4.

Η αγγελία για την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού έχει αναρτηθεί και υπό μορφή teaser στα Social Media και ανακοινώθηκε από το αυτόνομο τμήμα της θυγατρικής εταιρείας Xiaomi Motors, που έχει δημιουργηθεί από την “μαμά” Xiaomi, επικεφαλής της οποίας είναι ένας από τους ιδρυτές της, ο Lei Jun.Ας θυμηθούμε όμως παρακάτω, όλο το ιστορικό και οι πληροφορίες που έχουμε για την είσοδο της Xiaomi και στην κατασκευή Smart ηλεκτρικών αυτοκινήτων (e-car).

Τελευταία Ενημέρωση :


Τον περασμένο Μάρτιο, η Xiaomi μας ενημέρωσε ότι μπαίνει πλέον δυναμικά και στον χώρο του ηλεκτρικού Smart αυτοκινήτου, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα την είσοδό της και στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Όπως ανακοίνωσε η Xiaomi, ξεκίνησε ήδη να υλοποιείται το νέο Project της εταιρείας με το όνομα Smart Electric Vehicle Xiaomi, το οποίο θα ανήκει εξ ολοκλήρου στην ίδια. Ο επικεφαλής αυτού του τεράστιου επενδυτικού πλάνου της Xiaomi θα είναι ο Lei Jun, ο οποίος θα αφιερωθεί αποκλειστικά για στην ολοκλήρωσή του, και όπως λέγεται, αυτό θα είναι το τελευταίο μεγάλο έργο του ιδρυτή της εταιρείας πριν αποσυρθεί.

Η Xiaomi κατέστησε σαφές ότι δεν θα επικεντρωθεί μόνο στην κινεζική αγορά. Αντ ‘αυτού, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κατασκευάσει θα πρέπει να γίνουν σταδιακά διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο, έτσι ώστε μακροπρόθεσμα η Xiaomi θέλει να γίνει ένας γνωστός κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, και τα οχήματά της να κυκλοφορούν παντού.

Οι αγορές μέσω των χρηματιστηρίων αντέδρασαν αρχικά θετικά στα νέα ανακοινωθέντα σχέδια της Xiaomi, και σ τιμή της μετοχής της εταιρείας αυξήθηκε ελαφρά στο Χονγκ Κονγκ. Οι προϋποθέσεις για την παγκόσμια επιτυχία της Xiaomi ως κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι βασικά καλές.Η Κίνα θέλει να διασφαλίσει ότι τουλάχιστον το 20% όλων των αυτοκινήτων που πωλούνται στη χώρα θα  είναι ηλεκτροκίνητα έως το 2025.

Η Xiaomi προφανώς ενδιαφέρονταν για να επεκταθεί και στην κατασκευή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων εδώ και πολύ καιρό, και ήδη έχει έρθει σε επαφές με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κινέζο  κατασκευαστή αυτοκινήτων Xpeng από το 2019, ο οποίος πωλεί τα δικά του ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κίνα με αρκετά μεγάλη επιτυχία.


Xiaomi : Ετοιμάζεται να επενδύσει τεράστια ποσά για την κατασκευή Smart ηλεκτρικών αυτοκινήτων (e-car)


Η Xiaomi μπορεί πλέον έγινε ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές Smartphone παγκοσμίως, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται να επεκταθεί και σε άλλους τομείς.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που μας έρχονται απευθείας από τις ΗΠΑ, ο όμιλος σχεδιάζει να επενδύσει τεράστια ποσά για την κατασκευή ηλεκτρονικών και έξυπνων αυτοκινήτων τα επόμενα χρόνια, αναδιοργανώνοντας το επιχειρηματικό και επενδυτικό του πλάνο.

Όπως αναφέρθηκε από κάποιες έγκυρες πηγές που επικαλείται το Bloomberg , η Xiaomi σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία, προκειμένου να καθιερωθεί διεθνώς ως νέος κατασκευαστής και προμηθευτής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από πολύ καλά πληροφορημένες πηγές που έχουν άμεση σχέση με την ίδια την Xiaomi, αλλά και σε κάποιες επίσημες δηλώσεις που έχει κάνει η εταιρεία κατά καιρούς.

Σε αυτές τις τεράστιες επενδύσεις που θα προχωρήσει η Xiaomi για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, περιλαμβάνονται και συνεργασίες με άλλους κατασκευαστές υπό το καθεστώς συμβολαίου, και η Xiaomi θέλει να εδραιωθεί σύντομα ως ένας νέος κατασκευαστής ηλεκτρονικών αυτοκινήτων ειδικά στην αγορά της Κίνας για αρχή, και μετέπειτα και σε άλλες χώρες.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, ο  Lei Jun, αναλαμβάνει και πάλι τον ηγετικό ρόλο σε αυτό το τεράστιας σημασίας και κόστους Project, και μάλιστα πρόκειται να ηγηθεί ενός νέου ανεξάρτητου τμήματος της εταιρείας, που θα είναι αποκλειστικά εξειδικευμένο στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.Αρχικά, περίπου 10 δισεκατομμύρια γιουάν που ισοδυναμούν με περίπου 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, θα διοχετευτούν από την Xiaomi για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών της κατασκευής «έξυπνων οχημάτων». Σύμφωνα μάλιστα με τις πηγές του Bloomberg, μέχρι και 100 δισεκατομμύρια γιουάν θα διοχετευτούν σε αυτό το Project κατά τα επόμενα τρία χρόνια, ένα ποσό που ισοδυναμεί με περίπου 13 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Xiaomi θέλει να διατηρήσει περίπου το 60% του μεριδίου που χρειάζεται για την χρηματοδότηση αυτού του έργου, ενώ το υπόλοιπο 40% θα εισπραχθεί από εξωτερικούς επενδυτές. Όπως ισχυρίζονται οι πηγές που επικαλείται το Bloomberg, η Xiaomi θα χρησιμοποιήσει ένα μοντέλο παραγωγής και διανομής που έχει ήδη εφαρμοστεί με τεράστια επιτυχία στα smartphone. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα μέρος της κατασκευής αυτών των οχημάτων θα πραγματοποιηθεί από άλλες εταιρείες για λογαριασμό της, με τις οποίες θα συνεργαστεί η Xiaomi.

Συγκεκριμένα, η Xiaomi σχεδιάζει να απευθυνθεί σε ανεξάρτητες εταιρείες που κατασκευάζουν μέρη ενός αυτοκινήτου υπό το καθεστώς συμβολαίων, και όχι με άλλους μεγάλους εδραιωμένους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Μια αναφορά του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, δείχνει ότι η Xiaomi θέλει να συνεργαστεί με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Great Wall Motor για να κατασκευάσει τα οχήματά της σε ένα από τα εργοστάσιά της.

Great Wall Motor

Επίσης άλλες μεγάλες και πασίγνωστες εταιρείες όπως η Foxconn, η Pegatron και η Co θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την νέα επιχειρηματική δραστηριότητα της Xiaomi. Η Foxconn για παράδειγμα είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο, με περισσότερους από ένα εκατομμύριο υπαλλήλους, και κατασκευάζει διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές για λογαριασμό άλλων εταιρειών.

Η ίδια η Foxconn μάλιστα είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε τεράστιες επενδύσεις στην παραγωγή νέων τεχνολογιών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Xiaomi άρχισε ήδη να εργάζεται επάνω στο ειδικό λογισμικό που θα χρησιμοποιηθεί στα νέα της αυτοκίνητα, σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες που έρχονται από τις ΗΠΑ.

Μάλιστα όπως αναφέρεται με έμφαση, ο ιδρυτής της Xiaomi, o Lei Jun, έλαβε την τελική απόφαση να προχωρήσει σε αυτό το τεράστιο επενδυτικό Project με την ονομασία “e-Car”, τις τελευταίες εβδομάδες, αφού εξέτασε πρώτα με κάθε λεπτομέρεια την δυναμική της αγοράς στον χώρο του Smart ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Αμέσως μετά τον σάλο που δημιούργησε η ανακοίνωση της Xiaomi ότι εισέρχεται και στον χώρο των ηλεκτρικών Smart αυτοκινήτων, σήμερα έχουμε και τα πρώτα Render από το LOGO που προτείνει ένας σχεδιαστής.


To LOGO των αυτοκινήτων και της Xiaomi Motors


Τα Render που θα δείτε παρακάτω είναι σχεδιασμένα από έναν Κινέζο δημιουργό, και μπορούμε να πούμε ότι είναι αρκετά ενδιαφέροντα, και σίγουρα τουλάχιστον διαφέρουν εντελώς από το νέο LOGO που ανακοίνωσε η Xiaomi που στο μόνο που διαφέρει είναι πως είναι πιο στρόγγυλο από το τετράγωνο που ήταν πριν.

Η Xiaomi κατέστησε σαφές ότι δεν θα επικεντρωθεί μόνο στην κινεζική αγορά. Αντ ‘αυτού, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κατασκευάσει θα πρέπει να γίνουν σταδιακά διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο, έτσι ώστε μακροπρόθεσμα η Xiaomi θέλει να γίνει ένας γνωστός κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, και τα οχήματά της να κυκλοφορούν παντού.


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Η POCO μόλις ανακοίνωσε στη Μαλαισία το "νέο" POCO X3 GT, το τελευταίο…
Η νέα σειρά του Redmi K50 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της αργότερα…
Translate »