News by Xiaomi Miui Hellas
Νέα

IoTSF : Η πολιτική ασφάλειας IoT της Xiaomi είναι από τις καλύτερες στον κόσμο

iot-logo

Tο IoTSF δημοσίευσε μια  έκθεση  που έδειξε ότι η Xiaomi συγκαταλέγεται στις καλύτερες εταιρείες στο κόσμο στον τομέα της ασφάλειας.


Η Xiaomi έχει επικριθεί πολύ συχνά όσον αφορά την ασφάλεια, και συγκεκριμένα το απόρρητο. Τον περασμένο Αύγουστο βραβεύτηκαν οι IP κάμερες της εταιρείας από την BSI στον τομέα της ασφαλείας, και σας υπενθυμίζουμε πώς το MIUI έχει ενσωματώσει ειδική προστασία από antivirus στα smartphone της.

Ενώ ορισμένοι χρήστες μπορεί να ισχυρίζονται ακόμη πως υπάρχουν κενά ασφαλείας στις συσκευές της Xiaomi, όμως υπάρχουν και κάποιοι διεθνείς οργανισμοί που λένε ακριβώς το αντίθετο. Σήμερα δεν αναφερθούμε αυστηρά στα smartphone, αλλά μιλήσουμε συνολικά για το οικοσύστημα IoT της εταιρείας,  στο οποίο συμπεριλαμβάνονται σχεδόν όλες οι Smart συσκευές της Xiaomi.Όπως γνωρίζουμε, η Xiaomi διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα οικοσυστήματα στον κόσμο και το Internet of Things Security Foundation (IoTSF) τίμησε την εταιρεία ως μεταξύ των καλύτερων στα θέματα ασφάλειας.

Σύμφωνα με το Internet of Things Security Foundation, η Xiaomi συγκαταλέγεται στις καλύτερες εταιρείες στον τομέα της ααφάλειας του IoT και πήρε την μέγιστη βαθμολογία στην αξιολόγηση που της έγινε!

Η Xiaomi συμμετείχε σε μια εκδήλωση σε παγκόσμια κλίμακα (αν και εικονική), τον περασμένο Νοέμβριο, μεταξύ 3 και 4 Νοεμβρίου. Αυτή η εκδήλωση με το όνομα IoTSF 2021 διοργανώθηκε από το ίδρυμα Internet od Things Security Foundation (με ακρωνύμιο IoTSF). Πρόκειται για μια εκδήλωση που επικεντρώνεται στην κυβερνοασφάλεια του IoT. Η Xiaomi, η οποία διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες AIoT στον κόσμο, μοιράστηκε τις ιδέες της για την ασφάλεια του IoT.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το IoTSF δημοσίευσε μια  έκθεση  που έδειξε ότι η Xiaomi συγκαταλέγεται στις καλύτερες εταιρείες που εφαρμόζουν τις πολιτικές αποκάλυψης κάποιας ευπάθειας . Αυτό καταδεικνύει, για άλλη μια φορά, την προσοχή και την δέσμευση που δίνει η εταιρεία στον κλάδο της ασφάλειας του IoT.

Το IoTSF ιδρύθηκε το 2015 ως απάντηση στις αυξανόμενες απειλές για τις εφαρμογές IoT.  Έχει περισσότερα από 100 μέλη , συμπεριλαμβανομένων των ARM, Cisco, BSI, Mastercard και (φυσικά) την Xiaomi. Πρόκειται για εταιρείες που ανέκαθεν δεσμεύονταν στο να βρίσκουν τρόπους για την προστασία και την ασφάλεια των χρηστών στον τομέα του IoT .

Το εικονικό συνέδριο IoTSF 2021 που έγινε φέτος ήταν το έβδομο ετήσιο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε από το IoTSF . Αντιπρόσωποι από διάφορες εταιρείες, ιδρύματα και οργανισμούς συζήτησαν για διάφορα θέματα ασφάλειας του IoT και μοιράστηκαν την πιο πρόσφατη έρευνα και τις πρωτοποριακές πρακτικές που ακολουθούν οι ίδιες οι εταιρείες για την οικοδόμηση ενός ασφαλούς, αξιόπιστου και ασφαλούς οικοσυστήματος IoT .

Ο Kevin Song , Επικεφαλής Συμμόρφωσης της Ασφάλειας και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Xiaomi, έδωσε μια παρουσίαση με τίτλο «Πρακτική υιοθέτησης πλαισίου συμμόρφωσης με την ασφάλεια IoT» στο συνέδριο. Στην παρουσίασή του, ο Kevin εξήγησε πώς η Xiaomi δημιούργησε το Πλαίσιο Συμμόρφωσης Ασφάλειας IoT χρησιμοποιώντας τα υψηλότερα πρότυπα του κλάδου , όπως το Πλαίσιο Συμμόρφωσης IoTSF και το ETSI EN 303 645 που είναι ένα από τα πρώτα παγκόσμια πρότυπα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο του IoT.

Το IoTSF κυκλοφόρησε την Αναφορά Αποκάλυψης Σύγχρονης Χρήσης Ευπάθειας , η οποία περιγράφει λεπτομερώς όλες τις πολιτικές γνωστοποίησης της ευπάθειας που ακολουθούν διάφορες εταιρείες τεχνολογίας. Η Xiaomi βρίσκεται στην «Πράσινη Λίστα» , που σημαίνει ότι αυτές οι εταιρείες όχι μόνο πληρούν τις βασικές απαιτήσεις, αλλά πληρούν και τις πιο αυστηρές προδιαγραφές και όρους που θέτει το IoTSF . Σύμφωνα με την έκθεση, υπάρχουν άλλες 20 εταιρείες από όλο τον κόσμο που έχουν μπει με επιτυχία στην Πράσινη Λίστα μαζί με τη Xiaomi, συμπεριλαμβανομένων των Google, Microsoft, Siemens, Bosch, LG και Panasonic.Ο John Moor , ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του IoTSF, δήλωσε:

Η Xiaomi είναι ένα καλό παράδειγμα υπεύθυνου κατασκευαστή που ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές ασφαλείας και ένα καλό παράδειγμα μιας εταιρείας που λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας.

Η Xiaomi δραστηριοποιείται στις δεσμεύσεις της, για παράδειγμα, δημοσιεύοντας μια πολιτική αποκάλυψης ευπάθειας από το 2019 και με διαφάνεια ως προς τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα ασφαλείας της τηρεί την αρχή της ασφάλειας σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής των προϊόντων της. Είμαστε περήφανοι που την έχουμε ως μέλος του IoTSF και που κατέχει ηγετική θέση στην αγορά.

Εν κατακλείδι, υπενθυμίζουμε ότι η εφαρμογή Xiaomi Home έχει λάβει την πιστοποίηση από την Kitemark για τις ασφαλείς ψηφιακές εφαρμογές. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πολιτικές ασφαλείας που ακολουθεί η Xiaomi, σας συνιστούμε να διαβάσετε όλα τα δεδομένα που αναφέρονται στο Trust Center της Xiaomi.


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Xiaomi 11 Lite NE 5G στην Ινδία και τώρα…
Η σειρά του Redmi Note 11 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη στις παγκόσμιες αγορές…
Translate »