News by Xiaomi Miui Hellas
Xiaomi

Xiaomi : Σχεδιάζει να επιβραδύνει τηv φόρτιση σε Smartphones που δεν έχουν “γνήσιες” μπαταρίες

xiaomi-logo

Από ότι φαίνεται, η Xiaomi σχεδιάζει να ακολουθήσει τα βήματα της Apple και θα αρχίσει να εμφανίζει μια προειδοποίηση στα smartphone της, εάν η συσκευή δεν έχει “γνήσια” μπαταρία.


Επίσης, όχι μόνο θα εμφανίζει μηνύματα που θα προειδοποιούν για την αλλαγή της μπαταρίας, αλλά η Xiaomi ενδέχεται ακόμη και να επιβραδύνει την ταχύτητα φόρτισης.

Η Xiaomi κυκλοφόρησε πρόσφατα την έκδοση 5.6.0 της εφαρμογής Mi Security, μια εφαρμογή που  μεταξύ άλλων είναι υπεύθυνη και για την παροχή στατιστικών της μπαταρίας αλλά και του ρυθμού φόρτισης.

Μέσα στον κώδικα αυτής της εφαρμογής, στο XDA Developers, ανακάλυψαν ότι η εταιρεία σχεδιάζει να εμφανίζει μια προειδοποίηση υπό μορφή μηνύματος και να μειώσει την ταχύτητα φόρτισης εάν το λειτουργικό σύστημα εντοπίσει ότι έχει εγκατασταθεί μια “μη γνήσια” μπαταρία στη συσκευή.Η προειδοποίηση θα αναφέρει στο χρήστη ότι η μπαταρία του τηλεφώνου  πρέπει να αντικατασταθεί μόνο από εξουσιοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών” και ότι η χρήση μιας “μη εξουσιοδοτημένης (γνήσιας)” μπαταρίας μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη συσκευή ή τον χρήστη.

Μετά από πιο εμπεριστατωμένη εξέταση του κώδικα της εφαρμογής, διαπιστώθηκε ότι αυτή η προειδοποίηση περί “μη εξουσιοδοτημένης μπαταρίας” θα εμφανίζεται στις κινέζικες εκδόσεις των Mi 9 , Mi 10 ή Mi 10 Pro και δεν θα εμφανίζεται σε συσκευές που έχουν κυκλοφορήσει σε άλλες χώρες, αλλά ούτε και σε κάποιο άλλο Smartphone (* τουλάχιστον προς το παρόν).

Η ακόλουθη προειδοποίηση θα εμφανιστεί στους κατόχους των συσκευών, όταν το σύστημα εντοπίσει ότι έχει εγκατασταθεί μια μη εξουσιοδοτημένη (γνήσια) μπαταρία.

Αυτή η συσκευή ήταν εξοπλισμένη με ενσωματωμένη μπαταρία που πρέπει να αντικατασταθεί μόνο από εξουσιοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών.

Η αντικατάσταση της μπαταρίας αλλού μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε αυτήν τη συσκευή. Η χρήση μη εξουσιοδοτημένων (γνήσιων) μπαταριών μπορεί να οδηγήσει σε διόγκωση, υπερθέρμανση και διαρροή, μπορεί επίσης να προκαλέσει πυρκαγιά ή άλλους κινδύνους. Σημειώστε ότι χρησιμοποιείτε μη εξουσιοδοτημένες (γνήσιες) μπαταρίες.

Παρακάτω βλέπετε κάποια δείγματα οθόνης (ScreenShots) από τα μηνύματα που θα εμφανίζονται…

Αυτού του είδους οι ειδοποιήσεις μοιάζουν με τις αντίστοιχες της Apple, η οποία εισήγαγε μια ειδική λειτουργία, για να ειδοποιεί τους κατόχους εάν η μπαταρία στο iPhone τους, δεν έχει εγκατασταθεί από κάποιον πιστοποιημένο τεχνικό. Η Apple επικρίθηκε αρνητικά για αυτή την κίνηση, με πολλούς να λένε ότι η εταιρεία το έκανε μόνο να κατευθύνει τους χρήστες των iPhone προς πιο ακριβές αντικαταστάσεις μπαταρίας.Στα iPhone της Apple, η προειδοποίηση ενεργοποιείται από έναν ειδικό μικροελεγκτή που μπορεί να ελεγχθεί μόνο από κάποιον εξουσιοδοτημένο τεχνικό. Η Xiaomi μπορεί να χρησιμοποιεί έναν παρόμοιο μηχανισμό για τον εντοπισμό μπαταριών τρίτων κατασκευαστών, αλλά δεν έχουμε στοιχεία σχετικά με τον τρόπο που το κάνει.

Αυτού του είδους τα προειδοποιητικά μηνύματα που θα ενεργοποιήσει η Xiaomi, φαίνεται ότι έχουν σχεδιαστεί για να τρομάξουν τους κατόχους των συσκευών της, ώστε να μην κατευθύνονται σε μη εξουσιοδοτημένα κέντρα επισκευών – τουλάχιστον στην Κίνα για αρχή.

Αυτή η κίνηση βέβαια σε ότι αφορά τις μπαταρίες φαίνεται να είναι εν μέρη λογική, ειδικά σε περίπτωση που προκληθεί ζημιά, λόγω της αδυναμίας των “μη ποιοτικών μπαταριών” να χειριστούν τη γρήγορη φόρτιση.

Προς το παρόν, αυτή η αλλαγή φαίνεται να περιορίζεται στην Κίνα και δεν έχουν βρεθεί κάποια στοιχεία που να δείχνουν ότι η Xiaomi σχεδιάζει να την επεκτείνει και σε άλλες αγορές, όπως η Ινδία και η Ευρώπη.


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Το Epic Games Store συνεχίζει να μας προσφέρει δωρεάν παιχνίδια κάθε εβδομάδα υπό…
Η Xiaomi Corporation ανακοίνωσε τα ανέλεγκτα, ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίμηνο και…
Translate »