News by Xiaomi Miui Hellas
Gadgets

Xiaomi Smart Glasses : Παρουσιάστηκαν επίσημα τα νέα έξυπνα γυαλιά που λειτουργούν ως ανεξάρτητη συσκευή

xiaomi-logo

Η Xiaomi μας αποκάλυψε σήμερα τα νέα Xiaomi Smart Glasses (έξυπνα γυαλιά)  – μια εντελώς νέα έξυπνη και ανεξάρτητη wearable συσκευή.


Τα έξυπνα γυαλιά της Xiaomi είναι σε θέση να συνδυάσουν ένα σύστημα απεικόνισης και αισθητήρες σε έναν λεπτό, συνηθισμένο σκελετό γυαλιών μέσω της τεχνολογίας των οπτικών κυματοδηγών MicroLED.

Με βάρος μόλις στα 51 γραμμάρια, τα έξυπνα γυαλιά της Xiaomi είναι σε θέση να εμφανίζουν τα μηνύματα και τις ειδοποιήσεις, να πραγματοποιούν κλήσεις, να πλοηγούνται στο διαδύκτιο, να τραβούν φωτογραφίες και να μεταφράζουν κείμενο ακριβώς μπροστά στα μάτια σας.

Τα έξυπνα γυαλιά Xiaomi είναι μια ματιά σε ένα προηγμένο μέλλον.

Με την προηγμένη τεχνολογία οπτικού κυματοδηγού MicroLED  – το μέλλον είναι μπροστά στα μάτια σας.

Για να ταιριάζει με τη μορφή των συνηθισμένων γυαλιών, πρέπει να ξεπεραστούν οι προκλήσεις για την απεικόνιση και τις εσωτερικές διατάξεις. Τα έξυπνα γυαλιά της Xiaomi υιοθετούν την τεχνολογία απεικόνισης MicroLED για να μειώσουν τον χώρο που απαιτείται για τον δομικό σχεδιασμό, καθώς και το συνολικό βάρος της συσκευής.Για να χωρέσει το σύστημα απεικόνισης στο πλαίσιο, η τεχνολογία MicroLED είναι αναμφίβολα η πιο βέλτιστη επιλογή. Όπως και στις OLED οθόνες, τα MicroLED εικονοστοιχεία φωτίζονται ξεχωριστά και  προσφέρουν φωτεινότερες οθόνες με βαθύτερα μαύρα, αλλά ταυτόχρονα οι MicroLED οθόνες έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα pixel και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής ενώ έχουν επίσης και απλούστερη δομή. Αυτό επιτρέπει να έχουμε μια πιο συμπαγή οθόνη, καθώς και ευκολότερη ενσωμάτωση οθόνης στον σκελετό των γυαλιών.

Τα έξυπνα γυαλιά της Xiaomi διαθέτουν τσιπ οθόνης διαστάσεων μόλις 2,4mm x 2,02mm. Κάτω από ένα μικροσκόπιο, η οθόνη είναι περίπου το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, με μεμονωμένα pixel μεγέθους 4μm – επιτρέποντας στην οθόνη να τοποθετηθεί τέλεια στο πλαίσιο των γυαλιών. Για να επιτρέψουμε να περάσει αρκετό φως από τις περίπλοκες οπτικές δομές πριν φτάσει στο μάτι ακόμη και κάτω από το έντονο φως του ήλιου, επιλέξαμε μια εξαιρετικά αποδοτική λύση μονόχρωμης οθόνης, η οποία μπορεί να φτάσει τη μέγιστη φωτεινότητα των 2 εκατομμυρίων nits.

Υιοθετώντας τεχνολογία οπτικού κυματοδηγού που διαθλά τα φώτα στις 180°, η οθόνη MicroLED μεταδίδει με ακρίβεια τις δέσμες φωτός στο ανθρώπινο μάτι μέσω της μικροσκοπικής δομής πλέγματος του οπτικού κυματοδηγού που είναι ενσωματωμένος στους φακούς.

Η δομή του πλέγματος είναι χαραγμένη στην εσωτερική επιφάνεια του φακού και επιτρέπει τη διάθλαση του φωτός με μοναδικό τρόπο, κατευθύνοντάς το με ασφάλεια στο ανθρώπινο μάτι. Η διαδικασία διάθλασης περιλαμβάνει την αναπήδηση των ακτίνων φωτός αμέτρητες φορές, επιτρέποντας στο ανθρώπινο μάτι να δει μια πλήρη εικόνα και αυξάνοντας σημαντικά τη χρηστικότητά τους. Όλα αυτά γίνονται μέσα σε έναν μόνο φακό, αντί να χρησιμοποιούν περίπλοκα συστήματα πολλαπλών φακών, καθρέφτες ή μισούς καθρέφτες όπως κάνουν κάποια άλλα προϊόντα. Η τεχνολογία των οπτικών κυματοδηγών μειώνει σημαντικά το μέγεθος και το βάρος της συσκευής, και ως εκ τούτου επιτρέπει στα έξυπνα γυαλιά να προσεγγίζουν την μορφή και τον σχεδιασμό που έχουν τα παραδοσιακά γυαλιά.

Δεν λειτουργούν ως μια “Δευτερεύουσα οθόνη Smartphone”, αλλά ως μια ανεξάρτητη έξυπνη φορετή συσκευή

Τα έξυπνα γυαλιά της Xiaomi ενσωματώνουν συνολικά 497 εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων των μικροσκοπικών αισθητήρων και μονάδων επικοινωνίας, επομένως δεν είναι απλώς μια «δεύτερη οθόνη» για το smartphone σας, αλλά αντίθετα λειτουργεί μια νέα έξυπνη συσκευή με εντελώς ανεξάρτητες λειτουργίες. Εκτός από τις ειδοποιήσεις, την εμφάνιση των κλήσεων κ.λπ., μπορεί επίσης να ολοκληρώσει ανεξάρτητα και πολλές άλλες λειτουργίες όπως η πλοήγηση, η λήψη φωτογραφιών, το τηλεοπτικό κείμενο και οι μεταφράσεις κειμένου και φωτογραφιών σε πραγματικό χρόνο. Λαμβάνοντας υπόψη την χρήση της συσκευής, έχει επίσης εφαρμοστεί η δυνατότητα της αλληλεπίδρασης για να ελαχιστοποιηθούν οι διακοπές σε δυσάρεστες στιγμές και να εμφανίσει τις σημαντικές πληροφορίες έγκαιρα όταν είναι κρίσιμες.

Όπως τονίζει η Xiaomi :

Πρέπει να οικοδομήσουμε μια λογική αλληλεπίδρασης η οποία “δεν διαταράσσει τη συνήθη χρήση, αλλά εμφανίζει τις βασικές πληροφορίες εγκαίρως“. Μετά από πολλές εμπεριστατωμένες δοκιμές σε  ορισμένα βασικά σενάρια χρήσης, όπως «οι ειδοποιήσεις», «οι τηλεφωνικές κλήσεις», «η πλοήγηση» και «η μετάφραση κειμένου και φωτογραφιών», αποφασίστηκε ότι ο κύριος τρόπος αλληλεπίδρασης με τον χρήστη της συσκευής θα πρέπει να γίνεται μέσω του έξυπνου βοηθού XiaoAi AI Assistant. Με αυτόν τον τρόπο, τα έξυπνα γυαλιά της Xiaomi θα μπορούν «να εμφανίσουν τις πιο σημαντικές πληροφορίες τη στιγμή που είναι απαραίτητες».

Για παράδειγμα σε ότι αφορά τις “Ειδοποιήσεις“, είναι προφανώς ακατάλληλο να εμφανίζονται στα γυαλιά όλες οι ειδοποιήσεις που γίνονται push από το smartphone σας μπροστά στα μάτια σας. Επομένως, τα έξυπνα γυαλιά της Xiaomi θα επιλέγουν και θα ωθούν τα πιο σημαντικά μηνύματα, όπως τους συναγερμούς από τις Smart Home συσκευές, τις επείγουσες πληροφορίες από τις εφαρμογές γραφείου και τα μηνύματα από τις σημαντικές επαφές που έχετε αποθηκευμένες κ.λπ., για να αποφευχθεί η υπερβολική ενόχληση των χρηστών.

Οι τηλεφωνικές κλήσεις είναι το πιο φυσικό σενάριο χρήσης για έξυπνα γυαλιά και θα μπορείτε να δείτε τον αριθμό και το όνομα αυτού που σας καλεί, ενώ χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο μικρόφωνο και τα διπλά ηχεία με τα οποία είναι εξοπλισμένα τα γυαλιά, θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε την κλήση χωρίς κανένα πρόβλημα, ακούγοντας καθαρά ο ένας συνομιλητής τον άλλο.Η πλοήγηση είναι πολύ χρήσιμη σε σενάρια χρήσης κατά την οδήγηση και την ποδηλασία. Τα έξυπνα γυαλιά της Xiaomi μπορούν να παρουσιάζουν δρόμους και χάρτες μπροστά σας σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μπορείτε να έχετε τα μάτια σας στο δρόμο με ασφάλεια και άνεση.

Η κάμερα στα 5MP που είναι τοποθετημένη στο μπροστινό μέρος των γυαλιών, μπορεί επίσης να τραβήξει φωτογραφίες και να μεταφράσει το κείμενο που υπάρχει στις φωτογραφίες, κάτι που είναι πολύ βολικό όταν ταξιδεύετε. Χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο μικρόφωνο και τον ειδικό αλγόριθμο μετάφρασης που έχει δημιουργήσει η εταιρεία, τα έξυπνα γυαλιά της Xiaomi μπορούν να μετατρέψουν τον ήχο σε κείμενο με ταυτόχρονες μεταφράσεις σε πραγματικό χρόνο. Η ενδεικτική λυχνία δίπλα στη φωτογραφική μηχανή θα ανάψει όταν η κάμερα είναι σε χρήση για να υποδείξει ότι τραβάτε φωτογραφίες.

Για να επιτευχθεί αυτού του υψηλού επιπέδου λειτουργικότητα, τα γυαλιά πρέπει να είναι εξοπλισμένα με τετραπύρηνο επεξεργαστή ARM, με μπαταρία, με μια ειδική επιφάνεια αφής, με μονάδες Wi-Fi/Bluetooth, το λειτουργικό σύστημα Android και πολλά άλλα. Ακόμα και με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, η συσκευή ζυγίζει μόλις στα 51 γραμμάρια. Όλα αυτά επιτρέπουν στα έξυπνα γυαλιά της Xiaomi να μοιάζουν με τα παραδοσιακά γυαλιά, αλλά να ξεπερνούν σε λειτουργία άλλα υπάρχοντα έξυπνα γυαλιά.

**** Δεδομένου ότι αυτό το προϊόν εξακολουθεί να είναι ένα Concept, η Xiaomi δεν μας αποκάλυψε πότε θα κυκλοφορήσει επίσημα αυτά τα έξυπνα γυαλιά.


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Σήμερα το TomTop επιστρέφει με μία ακόμη ενδιαφέρουσα πρόταση αγοράς, καθώς μας προσφέρει…
Τ ώρα το Redmi Note 10S (6/128GB - NFC - EU version) μπορεί…
Translate »