News from Xiaomi Miui Hellas
Featured Xiaomi Νέα

Lin Bin : Μιλά σε συνέντευξη για την τεράστια ανάπτυξη της Xiaomi στον τομέα της φωτογραφίας, αλλά και για τα “κρυφά Project” που έρχονται !

H Xiaomi εξακολουθεί να είναι μία από τις μοναδικές εταιρείες στην Κίνα που έχει γνωρίσει τόση μεγάλη αναγνώριση και ανάπτυξη στις παγκόσμιες αγορές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.


Ο Lin Bin, ένας από τους ιδρυτές της Xiaomi, έδωσε μία συνέντευξη νωρίτερα σήμερα, αμέσως μετά την κυκλοφορία του Mi CC9 Pro, και αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τις διαρθρωτικές αλλαγές που έγιναν στην Xiaomi τα τελευταία χρόνια.

Αυτή είναι και η πρώτη φορά που ο Lin Bin δίνει συνέντευξη στα μέσα ενημέρωσης ως βασικός παρουσιαστής σε εκδήλωση παρουσίασης προϊόντων, και όπως αναφέρει θα προτιμούσε να ήταν στα εργαστήρια ερευνών της εταιρείας μαζί με την ομάδα του, παρά να είναι ο βασικός ομιλητής και παρουσιαστής προϊόντων όπως έγινε στην σημερινή εκδήλωση

Όπως ανέφερε ο Lin Bin, αντιμετώπισε μια σειρά από προβλήματα οργανωτικής αναδιάρθρωσης , η οποία τον οδήγησε να επικεντρωθεί περισσότερο στον τομέα της Έρευνας και  Ανάπτυξης της εταιρείας.

Στη συνέχεια της συνέντευξης προχώρησε στις αναφορές του για τις εσωτερικές αλλαγές που έχουν συμβεί στην εταιρεία τα τελευταία χρόνια, όπως για παράδειγμα της δημιουργίας ενός ειδικού τμήματος που θα ασχολούνταν αποκλειστικά με την βελτίωση των επιδόσεων στις κάμερες που έχουν τα Smartphone της εταιρείας, αλλά και στην επέκταση της ομάδας Ε&Α (Έρευνας και Ανάπτυξης).

Ενώ η εταιρεία πριν από το 2016 είχε περίπου 400 εργαζόμενους στον τομέα της Ε & Α , τώρα έχουν προσθέσει περισσότερους από 3700 νέους ειδικευμένους εργαζόμενους στην ίδια ομάδα. Επιπλέον, η Xiaomi άνοιξε νέα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης σε μέρη όπως το Πεκίνο, το Nanjing, τη Σαγκάη και το Bangalore. Η μεγαλύτερη όμως αλλαγή που προέκυψε στην εταιρεία, ήταν η βαρύτητα που έδωσε η Xiaomi στην ενίσχυση και ανάπτυξη του τμήματος των φωτογραφικών μηχανών της Xiaomi, το οποίο τώρα φαίνεται να αποδίδει καρπούς που είναι εμφανείς σε όλους.

Τον Μάιο του 2018, ο Lei Jun έστειλε μια εσωτερική επιστολή στους υπαλλήλους της Xiaomi. Στην επιστολή αυτή, δήλωσε ότι η Xiaomi θα δημιουργήσει ένα ξεχωριστό τμήμα φωτογραφικών μηχανών στο τμήμα κινητής τηλεφωνίας και θα επικεντρωθεί στη χρήση των πόρων της εταιρείας για την παραγωγή καλύτερων καμερών για τα Smartphone της εταιρείας. Στη συνέχεια, ορίστηκε ο Zhu Dan ως γενικός διευθυντής αυτού του τμήματος φωτογραφικών μηχανών.

Ο Lin Bin αποκάλυψε επίσης ότι το Xiaomi MIX Alpha ήταν μια πολύ ριζοσπαστική προσπάθεια να αλλάξουν τα πράγματα ακόμα και στο εσωτερικό της Xiaomi. Είχε σχεδόν παραιτηθεί από αυτό το Project, όταν οι ομάδες Ε&Α κατάφεραν να κατασκευάσουν μία πλήρως λειτουργική συσκευή. “Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα έρευνας και ανάπτυξης της Xiaomi“, δήλωσε ο Lin Bin.

Στην τελευταία οργανωτική αναδιάρθρωση που έγινε από την Xiaomi, ο Lin Bin διορίστηκε vw αντιπρόεδρος της εταιρείας, αλλά εκτός από τα νέα του καθήκοντα,  θα συνεχίσει να την υπηρετεί και ως εκτελεστικός διευθυντής και πρόεδρος της εταιρείας, αλλά και υπεύθυνος για τη διαχείριση του τμήματος Ε & Α. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το στυλ εργασίας της Xiaomi έχει αλλάξει από πριν, και η Xiaomi δίνει μεγαλύτερη προσοχή στις τεχνολογικές τάσεις και αλλαγές.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο νέο Mi CC9 Pro, και όπως ανέφερε “Είναι πιο δύσκολο να φτιάξεις μια καλή φωτογραφική μηχανή παρά να φτιάξεις νέο Smartphone“.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρόλο που το νέο Mi CC9 Pro κατάφερε ισοβαθμήσει με το Huawei Mate 30 Pro στο DxOmark , ο Lin Bin λέει ότι θα μπορούσε να έχουν πετύχει ακόμη καλύτερη βαθμολογία αν είχε δύο έως τρεις επιπλέον εβδομάδες για να εργαστεί το τμήμα Ε&Α πάνω σε αυτό.

Ο Lin Bin αποκάλυψε ότι η ομάδα που είναι εξειδικευμένη με την βελτίωση των καμερών, έγινε πιο ανεξάρτητη, και πειραματίζεται πάνω σε ένα νέο ενσωματωμένο λογισμικό και νέους αλγόριθμους ώστε να τα βελτιώσει ακόμη περισσότερο. Επί του παρόντος, το τμήμα που ασχολείται με τις κάμερες διαθέτει 9 κέντρα έρευνας και ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο.

Με την ολοκλήρωση της συνέντευξης, ο Lin Bin άφησε να υπονοηθεί πως η Xiaomi έχει πολύ περισσότερα «μυστικά Project» που θα ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο και όπως δήλωσε η κάμερα και τα συστήματα απεικόνισης το επόμενο έτος θα είναι ακόμη καλύτερα από ό, τι έχουμε δει μέχρι σήμερα με το Mi CC9 Pro, το οποίο είναι φαίνεται να είναι απολύτως τρελό.

Πηγή


Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

  Xiaomi Miui Hellas
  Η επίσημη κοινότητα της Xiaomi και της MIUI στην Ελλάδα.
  Διαβάστε επίσης
  Σήμερα το νέο μέλος της κοινότητάς μας Sakis25 ετοίμασε τα αρχεία που χρειάζονται…
  Οι αυτοματοποιημένες τεχνολογίες της Kaspersky εντόπισαν μια νέα ευπάθεια στον Google Chrome η…
  Translate »