News from Xiaomi Miui Hellas
Huawei Smartphones Νέα

Huawei: Οι ΗΠΑ κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των προϊόντων της

Εδώ και αρκετό καιρό η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει προειδοποιήσει τους συμμάχους της να μην αγοράσουν 5G εξοπλισμό από την Huawei.

Η εταιρία, που θεωρείται ήδη απειλή για την εθνική ασφάλεια, είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στα δίκτυα 5G και ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων. Οι πολιτικοί των Ηνωμένων Πολιτειών, φοβούνται ότι το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας μπορεί να έχει αναθέσει στην Huawei να κατασκοπεύει καταναλωτές και επιχειρήσεις.

Στο παρελθόν η εταιρία έχει αρνηθεί ότι δρα για λογαριασμό της Κίνας σε θέματα κατασκοπείας. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Huawei, Liang Hua, δήλωσε στο Reuters, ότι αν κάποιος του ζητούσε να το κάνει, θα έπαιρνε αρνητική απάντηση. Είναι ακόμα διατεθειμένος να υπογράψει συμφωνία μη κατασκοπίας με τις διάφορες κυβερνήσεις και ότι ο εξοπλισμός της είναι ασφαλής. Τα σχόλια του αφορούν και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς η Βρετανία αναμένεται να αποφασίσει κατά ποσό θα επιτρέψει την χρήση εξοπλισμού από την Huawei. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι έχει θέσει αυστηρούς κανονισμούς στο πως θα χρησιμοποιούνται τα προϊόντα της κινεζικής εταιρίας. Σύντομα λοιπόν η βρετανική κυβέρνηση θα αποφασίσει το τι θα γίνει και οι εταιρίες κινητής θα πρέπει να συμφωνήσουν με την απόφαση.

Το CNBC ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, υπέγραψε προεδρικό διάταγμα που κηρύσσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης εθνικής ανάγκης, για απειλές στο κλάδο της τεχνολογίας. Αν και δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στην Huawei, ο Trump αναμένει ότι με αυτό το διάταγμα, οι κρατικές υπηρεσίες θα απαγορεύσουν πλήρως τη χρήση προϊόντων της Huawei. Ο πρόεδρος της επιτροπής τηλεπικοινωνιών της Αμερικής, δήλωσε ότι είναι ένα σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση των αμερικανικών δικτύων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η υπογραφή δίνει στο υπουργό εμπορίου σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπευθύνους, να μπλοκάρουν τις συναλλαγές που αφορά τις τηλεπικοινωνίες και την τεχνολογία πληροφοριών, με το επιχείρημα ότι θέτει σε απαράδεκτο κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Όσοι εργάζονταν στην αμερικανική κυβέρνηση, απαγορεύεται να χρησιμοποιούν κινητά της Huawei, ενώ απαγορεύεται επίσης να πωλούνται σε βάσεις του στρατού. Το 2018 η Verizon και η AT&T, ακύρωσαν την πώληση του Huawei Mate 10, αν και αρχικά είχαν ανακοινώσει ότι θα είναι διαθέσιμο μέσα από τα δίκτυα τους. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι υπήρξε πίεση εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης για μη πώληση. Τον προηγούμενο μήνα, το κατάστημα B&H Photo, στην Νέα Υόρκη, ξεκίνησε να παίρνει προ-παραγγελίες για την έκδοση Λατινικής Αμερικής του Huawei P30 δίνοντας και εγγύηση 1 έτους.

«Αυτή η κυβέρνηση θα προστατέψει την Αμερική από εξωτερικούς αντιπάλους, που προσπαθούν έντονα να δημιουργήσουν και να εκμεταλλευτούν ευπάθειες, στα συστήματα πληροφοριών και επικοινωνιών, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.»-Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, κυβερνητικός εκπρόσωπος

Όλη αυτή η διαμάχη κινείται εν μέσω εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς και οι δύο έχουν εισαγάγει έξτρα φόρους στις μεταξύ τους συναλλαγές. Αν και τα κινητά τηλέφωνα δεν βρίσκονται ακόμα μέσα στα προϊόντα, αν η διαμάχη συνεχιστεί, θα είναι τα επόμενα στη λίστα. Σε αυτό το σημείο οι κατασκευαστές θα πρέπει να αποφασίσουν, εάν θα ανεβάσουν την τιμή των smartphone. Αναλυτής της Morgan Stanley, είπε ότι η Apple θα πρέπει να ανεβάσει την τιμή του iPhone κατά € 143. Προς το παρόν οι θήκες για iPhone και iPad είναι στη λίστα φορολόγησης, αλλά η Apple δεν έχει προβεί σε αύξηση της τιμής τους. Με άλλα λόγια, η Apple χάνει χρήματα από όλη αυτή την διαμάχη.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

  Xiaomi Miui Hellas
  Η επίσημη κοινότητα της Xiaomi και της MIUI στην Ελλάδα.
  Διαβάστε επίσης
  Η Lenovo, στο πλαίσιο του Lenovo Accelerate & Transform 3.0 event που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στις…
  Μεγάλο πρόβλημα ασφαλείας αποκαλύφθηκε στους ασύρματους Router της Linksys, που καθιστά την χρήση…
  Translate »