News by Xiaomi Miui Hellas
Νέα

Huawei : Δημιουργεί το δικό της εναλλακτικό Play Store, και επιδιώκει συνεργασία με την Aptoide.

Η είδηση της χρονιάς ήταν σίγουρα η χθεσινή που αφορούσε την ουσιαστική υποχρέωση της Google να διακόψει την συνεργασία της με την κινεζική Huawei, σε επίπεδο χρήσης του λειτουργικού συστήματος Android.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι μάλλον η Huawei δεν αιφνιδιάστηκε από τις αμερικανικές κινήσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι μόλις τον περασμένο Μάρτιο ο Richard Yu, επικεφαλής του τομέα καταναλωτικών προϊόντων της Huawei, δήλωνε ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να αντικαταστήσει αν χρειαστεί τα Android και Windows, των αμερικανικών Google και Microsoft, αντίστοιχα σε κινητά τηλέφωνα και laptops.

Σε νεότερη αναφορά του το Bloomberg φέρνει στην επιφάνεια πρόσθετα στοιχεία σχετικά με τις παρασκηνιακές κινήσεις της Huawei ώστε να προετοιμαστεί για κινήσεις σαν την χθεσινή. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η εφαρμογή App Gallery που βρίσκεται σε κάθε συσκευή της Huawei και της Honor, με λειτουργικό Android, αποτελεί στην πραγματικότητα μία προσπάθεια της εταιρείας να δημιουργήσει την δική της εναλλακτική στο Play Store της Google.

Το δημοσίευμα του Bloomberg υποστηρίζει ότι ήδη από το 2018 η Huawei είχε προσεγγίσει τους δημιουργούς εφαρμογών ώστε να δεχθούν να εντάξουν τις εφαρμογές τους στο App Gallery με την προοπτική αυτή η κίνηση να τους βοηθήσει να επεκταθούν στην αγορά της Κίνας.

Προφανώς η Huawei, όπως και κάθε κατασκευαστής Android τηλεφώνου, γνωρίζει το μέγεθος της εξάρτησης από το ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών της Google, η διαφορά είναι ότι η Huawei αντιμετωπίζεται με εχθρικές διαθέσεις από την ίδια αμερικανική Κυβέρνηση. Άρα, η εταιρεία θα έπρεπε με κάποιον τρόπο να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο να προσφέρει συσκευές χωρίς πλήρως υποστηριζόμενο λογισμικό ή χωρίς το εύρος των εφαρμογών που προσφέρει ο ανταγωνισμός.

Αν και το App Gallery θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν αντικαταστάτης του Play Store ωστόσο αυτό δεν θα έλυνε όλα τα προβλήματα για την Huawei. Για την ακρίβεια αυτό θα έλυνε μόνο ένα μέρος τους προβλήματος που αφορά αποκλειστικά στην Google. Καθώς στην κινεζική εταιρεία έχει επιβληθεί η ποινή της μη συνεργασίας με οποιαδήποτε αμερικανική εταιρεία – έστω και με μία περίοδο αναστολής τριών μηνών – σημαίνει πρακτικά ότι δεν θα μπορεί να «βάλει» στα κινητά της δημοφιλείς εφαρμογές αμερικανικής προέλευσης. Facebook, Twitter, Pinterest είναι μόνο μερικές από αυτές.

Επίσης όπως μάθαμε σήμερα, η Huawei επιδιώκει να έρθει σε συμφωνία με την Aptoide, που θα αντικαταστήσει το Google Play στις συσκευές της από εδώ και πέρα.

Η Aptoide μπορεί να μοιάζει ως ιδανική λύση αφού έχει ήδη πάνω από 900.000 εφαρμογές διαθέσιμες, αλλά έχει χαλαρούς ελέγχους στις εφαρμογές που διαθέτει, με αποτέλεσμα πολλές φορές να υπάρξουν προβλήματα με malware που έχουν βρεθεί σε αυτές.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Η Google σημειώνει ότι τα συστήματα της προστατευόταν και τότε από κρυπτογράφηση, και…
Μπροστά σε ένα νέο σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων από την πλατφόρμα κοινωνικού δικτύου…
Translate »