News from Xiaomi Miui Hellas
Laptops PC & Φορητά Νέα

Huawei : Το MateBook D έρχεται τελικά, με τα Windows 10 προεγκατεστημένα

Η Huawei ανακοίνωσε σήμερα στην Κίνα, τη νέα σειρά notebooks MateBook D, παράλληλα με το MatePad Pro και έξυπνο ηχείο Sound X.


Το MateBook D ήρθε τελικά με τα Windows 10 προεγκατεστημένα, εκπλήσσοντας ευχάριστα τους Fan της εταιρείας, και αποδεικνύεται με αυτό τον τρόπο ότι το αμερικανικό τμήμα εμπορίου, έχει εγκρίνει πρόσφατα κάποιες άδειες συναλλαγών με την Huawei, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης που ζήτησε η Microsoft.

Η Microsoft αποκάλυψε πριν από λίγες μέρες σε μια δήλωση που έγινε στο Bloomberg, ότι της δόθηκε άδεια να “εξάγει λογισμικό μαζικής αγοράς” στην Huawei . Ενώ η εταιρεία δεν είχε διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί με τον όρο «μαζική αγορά», τώρα καταλάβαμε ότι περιλαμβάνει την πλατφόρμα Windows 10 της Microsoft .

Πριν γίνει εφικτό κάτι τέτοιο, η Huawei είχε προ-εγκαταστήσει το Deepin Linuχ στα μοντέλα MateBook, ως αντικατάσταση των Windows 10, αφού ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών εκείνη την περίοδο δεν είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τα Windows 10 στα μοντέλα του MateBook, από τότε που προστέθηκε στη μαύρη λίστα της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Έτσι πωλούσε φθηνότερες εκδόσεις των φορητών υπολογιστών MateBook με το Deepin Linux . Παρά τα πλεονεκτήματα της εγκατάστασης του Linux, τα Windows ως πλατφόρμα δεν μπορούν να αντικατασταθούν τόσο εύκολα. Έτσι λοιπόν η χρήση των Windows 10 για τα μοντέλα των φορητών υπολογιστών της Huawei, θα πρέπει να αποφέρει τεράστια ανάκαμψη στις πωλήσεις για την εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού εμπορικού τμήματος, έχουν κατατεθεί πρόσφατα περίπου 290 νέες αιτήσεις για άδεια άσκησης εμπορικών συναλλαγών με την Huawei την περασμένη εβδομάδα. Δυστυχώς, μόνο λίγες από αυτές τις αιτήσεις αναμένεται να εγκριθούν, και δεν γνωρίζουμε για τις άλλες εταιρείες στις οποίες έχουν χορηγηθεί άδειες εκτός από την Microsoft.

Το κορυφαίο  κατάστημα της Huawei στο Shenzhen

 Η Microsoft είχε προσεγγίσει τη διοίκηση Trump, και η άδεια που πήρε για συναλλαγές με την Huawei είναι ένα βήμα μπροστά. Ωστόσο, ο αγώνας επιβίωσης για την Huawei δεν έχει τελειώσει. Υπάρχουν ακόμη εταιρείες όπως η Google, οι οποίες εμποδίζονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την πώληση του λογισμικού της στον κινεζικό γίγαντα.

Και η Google είναι πολύ σημαντική για την Huawei, αφού εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone παγκοσμίως. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να ξεπεράσει ακόμη και τη Samsung πριν από το τέλος του έτους, και να γίνει το No.1 παγκοσμίως. Αλλά χωρίς τις υπηρεσίες της Google να βρίσκονται στα smartphone της Huawei αυτό μοιάζει κάπως απίθανο, καθώς κάτι τέτοιο καθιστά ουσιαστικά Dead on Arrival (DOA) τα Smartphone της, στις διεθνείς αγορές .

Είναι επομένως εξαιρετικά σημαντικό για την Huawei να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες Google το συντομότερο δυνατό. Δυστυχώς, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, δεν γνωρίζουμε αν αυτό θα συμβεί οποιαδήποτε στιγμή στο εγγύς μέλλον.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

  Xiaomi Miui Hellas
  Η επίσημη κοινότητα της Xiaomi και της MIUI στην Ελλάδα.
  Διαβάστε επίσης
  Αν θέλετε να αποκτήσετε κάποια από τα προϊόντα του οικοσυστήματος της Xiaomi, που…
  H Huawei προχώρησε πριν από λίγο στα αποκαλυπτήρια του Huawei MatePad Pro, το νέο premium…
  Translate »