News by Xiaomi Miui Hellas
Νέα

Εμπλοκή στην αποστολών δεμάτων από Κίνα, λόγω της υπερβολικής αύξησης του κόστους αποστολής.

Τις τελευταίες ημέρες πολλά από τα γνωστά κινέζικα καταστήματα, βρέθηκαν αντιμέτωπα με μία αιφνίδια και μεγάλη αύξηση του κόστους αποστολής των δεμάτων στην Ευρώπη από τις εταιρείες και τα ταχυδρομεία – Courier με τα οποία συνεργάζονται.


Αυτή η αιφνίδια αλλαγή στις τιμές, είχε ως αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις τα καταστήματα να επικοινωνήσουν άμεσα με όσους είχαν κάνει ήδη παραγγελίες (κυρίως με email), δίνοντάς τους την επιλογή είτε να καταθέσουν την διαφορά στην τιμή που κυμαίνεται από 6 – 12 δολάρια (σε μερικές περιπτώσεις και μεγαλύτερη ανάλογα το είδος και το μέγεθος του αντικειμένου) – είτε να προχωρήσουν σε Refound (επιστροφή των χρημάτων) και ακύρωση της παραγγελίας τους.

Αυτό όπως είναι νοητό, περιπλέκει αρκετά τα πράγματα σε σχέση με τις αγορές από την Κίνα, δημιουργώντας νέα δεδομένα που είναι αρνητικά σε ότι έχει να κάνει με το τελικό κόστος των παραγγελιών που γίνονται από την Κίνα.

Ενημέρωση από γνωστό κατάστημα στην Κίνα για τις αποστολές

Μάλιστα, για αυτό τον λόγο μερικά από τα καταστήματα έχουν ήδη ακυρώσει προσωρινά τις αεροπορικές αποστολές δεμάτων (Air Parcel) – τις ελεύθερες και χωρίς χρέωση αποστολές (Standard Shipping) αλλά και μέρος των αποστολών μέσω PDM (Netherlands Registered PDM για παράδειγμα).

Στις περιπτώσεις που τα είδη που παραγγέλνετε είναι ευτελής αξίας, υπάρχουν περιπτώσεις που ανάλογα την τιμή που έχουν, το κόστος αποστολής τους μπορεί να κοστίσει παραπάνω από ότι αγορά του ίδιου του προϊόντος.

Σε προϊόντα που η αξία τους είναι αρκετά μεγάλη, τα καταστήματα από την Κίνα, είτε επιλέγουν να απορροφήσουν μέρος τις διαφοράς τις αξίας αποστολής τους μέσω PDM για παράδειγμα, είτε να την ενσωματώσουν ολόκληρη στην φόρμα που συμπληρώνετε κατά την παραγγελία, ανεβάζοντας όμως όπως είναι φυσικό αρκετά την τελική τιμή που θα αναγκαστείτε να πληρώσετε.

Όπως και να έχει, αυτή την στιγμή έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα, και τα καταστήματα από την Κίνα προσπαθούν να βρουν τρόπους διευθέτησης του επιπλέον κόστους που προέκυψε στην αποστολή των δεμάτων.

Είναι ίσως ποιο εύκολο να απορροφήσουν τα καταστήματα την αύξηση στις τιμές σε προϊόντα με αρκετό κόστος αγοράς, αλλά είναι σχεδόν αδύνατον να κάνουν κάτι τέτοιο στα προϊόντα που έχουν χαμηλή τιμή, καθώς θα πρέπει να πουλάνε με ζημία.

Να επισημάνουμε πως δεν εμπλέκονται στις αυξήσεις των τιμών αποστολής δεμάτων τα ΕΛΤΑ – Ελληνικά Τελωνεία ή οι ελληνικές εταιρείες Courier, αλλά είναι ένα πρόβλημα που έχουν τα ίδια τα καταστήματα με τις εταιρείες που συνεργάζονται.

Θα σας ενημερώσουμε και πάλι αν υπάρξουν νεώτερα σε νέα ανάρτησή μας.


Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Ακολουθήστε μας και στο Telegram !

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

Πάρης 12 April 2020 at 16:55

Είναι αλήθεια δυστυχώς … δοκίμασα παραγγελία από AliExpress θήκη κινητού 2,5€, κόστος αποστολής 6€ … με τέτοιες τιμές θα χάσουν σίγουρα αρκετούς πελάτες

Απάντηση
Jaxx 7 April 2020 at 19:43

Έτσι πήγαν να μου την φέρουν πριν 1 βδομάδα αλλά τα ακύρωσα ολα έχω όλες τις συνομιλίες

Απάντηση

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία των συναρμόδιων Υπουργείων και παραχώρησαν πρόσβαση…
Η πρώτη φορά που ακούσαμε για τα TCL 10L, 10 Pro και 10…
Translate »