News by Xiaomi Miui Hellas
Αρχική Σελίδα » Όλα τα νέα » Οδηγοί » Ο πλήρης οδηγός για το ξεκλείδωμα του Bootloder στις Global & EEA/EU εκδόσεις του HyperOS
Οδηγοί

Ο πλήρης οδηγός για το ξεκλείδωμα του Bootloder στις Global & EEA/EU εκδόσεις του HyperOS

new-Xiaomi-HyperOS-logo

Η κοινότητα της Xiaomi προχώρησε σε ανακοίνωση για τον τρόπο του ξεκλειδώματος του bootloader στις Global & EEA/EU HyperOS ROMs


Αυτή η κίνηση θα επιτρέψει μεγαλύτερη προσαρμογή συσκευών, εγκατάσταση εναλλακτικών λειτουργικών συστημάτων και προσαρμοσμένου λογισμικού, και παρακάτω ακολουθεί ένας πλήρης οδηγός για το πώς θα μπορέσετε να το κάνετε.

Σε τι χρησιμεύει το ξεκλείδωμα του bootloader ;

Το ξεκλείδωμα του bootloader σε ένα smartphone μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στους χρήστες που θέλουν να έχουν περισσότερο έλεγχο στη συσκευή τους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η ενέργεια συνοδεύεται επίσης από ορισμένους κινδύνους. Ακολουθεί μια επισκόπηση των πιθανών πλεονεκτημάτων από το ξεκλείδωμα του bootloader:

 • Εγκατάσταση προσαρμοσμένων (Custom ROM) :
  Ένας από τους κύριους λόγους για να ξεκλειδώσετε το bootloader είναι η δυνατότητα εγκατάστασης υλικολογισμικού ή προσαρμοσμένων ROM. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να εγκαταστήσουν εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος που προσφέρουν πρόσθετες λειτουργίες, διαφορετική διεπαφή χρήστη ή πιο ενημερωμένες εκδόσεις Android που ενδέχεται να μην είναι επίσημα διαθέσιμες για τη συσκευή τους.
 • Αφαίρεση των bloatware :
  Τα smartphone συχνά συνοδεύονται από εφαρμογές που είναι προεγκατεστημένες από τον κατασκευαστή ή τον πάροχο τηλεποικοινωνιών, που είναι γνωστές ως bloatware. Αυτές οι εφαρμογές μπορεί να καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο και να μην ενδιαφέρουν τον χρήστη. Ξεκλειδώνοντας το bootloader, μπορείτε να λάβετε δικαιώματα root και να καταργήσετε αυτές τις ανεπιθύμητες εφαρμογές.
 • Βελτιστοποιημένη απόδοση και μπαταρία :
  Ορισμένες προσαρμοσμένες Custom ROM έχουν σχεδιαστεί για να βελτιστοποιούν την απόδοση της συσκευής ή να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για παλαιότερες συσκευές που δεν λαμβάνουν πλέον επίσημες ενημερώσεις.
 • Πρόσβαση ως Root :
  Το ξεκλείδωμα του bootloader είναι συχνά το πρώτο βήμα για την απόκτηση πρόσβασης root στη συσκευή σας. Η κατοχή δικαιωμάτων root επιτρέπει στον χρήστη να τροποποιεί σχεδόν κάθε πτυχή του λειτουργικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας εγκατάστασης ειδικών εφαρμογών που απαιτούν αυτά τα δικαιώματα.
 • Μη αυτόματες ενημερώσεις :
  Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να χρειαστεί πολύς χρόνος για να φτάσουν οι επίσημες ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος ή να μην κυκλοφορούν πλέον για παλαιότερες συσκευές. Το ξεκλείδωμα του bootloader επιτρέπει στους χρήστες να εγκαταστήσουν με μη αυτόματο τρόπο τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ή ενημερώσεις στον κώδικα ασφαλείας.
 • Μεγαλύτερη προσαρμογή :
  Εκτός από τις προσαρμοσμένες ROM, το ξεκλείδωμα του bootloader ανοίγει την πόρτα σε ένα ευρύ φάσμα προσαρμογών, όπως η αλλαγή του πυρήνα, η αλλαγή της διεπαφής χρήστη (το Skin), η εγκατάσταση προσαρμοσμένων θεμάτων και πολλά άλλα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι το ξεκλείδωμα του bootloader μπορεί να ακυρώσει την εγγύηση της συσκευής σας, να αυξήσει τον κίνδυνο ασφαλείας και, εάν δεν γίνει σωστά, μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα το smartphone σας. Επομένως, συνιστάται μόνο για έμπειρους χρήστες που κατανοούν πλήρως τους σχετικούς κινδύνους.

Οι προϋποθέσεις για την υποβολή αίτησης για το ξεκλείδωμα του  bootloader

Πριν ξεκινήσετε την διαδικασία για το ξεκλείδωμα του Bootloader, ο λογαριασμός που έχετε δημιουργήσει στην Xiaomi θα πρέπει να εξουσιοδοτηθεί για αυτήν την αλλαγή και να συμμορφωθεί με τις ακόλουθες απαιτήσεις:

Xiaomi Community
Xiaomi Community
Developer: Xiaomi
Price: Free
 • Xiaomi Community Screenshot
 • Xiaomi Community Screenshot
 • Xiaomi Community Screenshot
 • Xiaomi Community Screenshot
 • Xiaomi Community Screenshot
 • Ο λογαριασμός σας στο Xiaomi Community θα πρέπει να είναι ενεργός για τουλάχιστον 30 ημέρες (δεν χρειάζεται να είστε επιπέδου 5 όπως στην Κίνα)
 • Κατά την εγγραφή σας, πρέπει να ορίσετε την περιοχή στην εφαρμογή της κοινότητας της Xiaomi σε Παγκόσμια

Υποβάλετε αίτηση για το ξεκλείδωμα του Bootloader

Εάν έχετε εκπληρώσει όλες τις απαιτήσεις του προηγούμενου κεφαλαίου, μπορείτε να προχωρήσετε στο αίτημα κατάργησης αποκλεισμού εξουσιοδότησης. Αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία τεχνικού ξεκλειδώματος.

 • Για να εγγραφείτε, πρέπει να ορίσετε την περιοχή της κοινότητας Xiaomi σε Παγκόσμια
 • Μόλις ρυθμίσετε την παγκόσμια περιοχή, θα υπάρξει μια νέα καταχώρηση για το “Ξεκλείδωμα Bootloader” στην ενότητα “ME”
 • Μόλις εγγραφείτε επιτυχώς, θα πρέπει να περιμένετε 72 ώρες για να επαληθευτείτε για να ξεκλειδώσετε τον bootloader
 • Η άδεια ξεκλειδώματος ισχύει μόνο για 1 έτος
 • Μπορείτε να ξεκλειδώσετε έως και 3 συσκευές Xiaomi σε 1 χρόνο με την άδεια ξεκλειδώματος
 • Ακριβώς όπως ισχύει και στις εκδόσεις των HyperOS για την Κίνα, εάν έχετε στην συσκευή σας κάποια έκδοση του MIUI δεν θα μπορείτε να λάβετε την ενημέρωση στο HyperOS, αλλά εάν έχετε ήδη το HyperOS στην συσκευή σας, θα μπορείτε ακόμα να λαμβάνετε ενημερώσεις OTA
 • Μόνο 2000 άδειες ξεκλειδώματος καταχωρούνται ανά ημέρα (GMT + 8), εάν αποτύχετε να εγγραφείτε, δοκιμάστε ξανά την επόμενη μέρα.

Τα Βήματα για το ξεκλείδωμα του Bootloader στο HyperOS

Η διαδικασία ξεκλειδώματος του bootloader στο HyperOS της Xiaomi θα διαγράψει όλα τα δεδομένα που υπάρχουν στο τηλέφωνό σας. Φροντίστε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του τηλεφώνου σας σε έναν υπολογιστή πριν συνεχίσετε.

Το ξεκλείδωμα του bootloader στο HyperOS συνοδεύεται από διάφορους κινδύνους ασφαλείας και μπορεί να έχει απρόβλεπτες επιπτώσεις στη συσκευή σας. Το αίτημα ξεκλειδώματος συνεπάγεται ότι κατανοείτε πλήρως τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με το ξεκλείδωμα και το Flash της ROM και ότι είστε πρόθυμοι να αναλάβετε αυτούς τους κινδύνους.

Το Ξεκλείδωμα του Bootloader HyperOS στις Global εκδόσεις

 • Ελέγξτε αν η συσκευή σας μπορεί να ξεκλειδωθεί
  (*) Βεβαιωθείτε ότι το υλικό της συσκευής σας δεν είναι κατεστραμμένο και ότι το σύστημα εκκινεί κανονικά.
  (*) Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις > Σχετικά με το τηλέφωνο > Λεπτομερείς και συγκεκριμένες πληροφορίες > Πατήστε στην επιλογή Έκδοση συστήματος (Έκδοση MIUI) αρκετές φορές για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία προγραμματιστή.
  (*) Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Πρόσθετες ρυθμίσεις > Επιλογές προγραμματιστή > Κατάσταση ξεκλειδώματος συσκευής, εάν εμφανίζεται “Κλειδωμένο“, τότε η συσκευή σας μπορεί να ξεκλειδωθεί.
 • Προετοιμασία πριν από το ξεκλείδωμα
  (*) Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων της συσκευής σας εκ των προτέρων και βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία είναι επαρκής. – Τοποθετήστε μια κάρτα SIM στη συσκευή σας και συνδεθείτε στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας δεδομένα δικτύου κινητής τηλεφωνίας.
  (*) Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι εγγεγραμμένη και συνδεδεμένη στον λογαριασμό σας Xiaomi.
  (*) Συσχετίστε τον λογαριασμό σας Xiaomi με τη συσκευή σας: Πατήστε Κατάσταση ξεκλειδώματος συσκευής > Αποδοχή > Προσθήκη λογαριασμού και συσκευής.
  (*) Ενεργοποιήστε το ξεκλείδωμα OEM και τον εντοπισμό σφαλμάτων USB.
  (*) Προετοιμάστε έναν υπολογιστή με θύρα USB και καλώδιο USB και βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση λειτουργεί.
  Κατεβάστε το λογισμικό Mi Unlock στον υπολογιστή σας και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Xiaomi.
 • Ξεκινήστε το ξεκλείδωμα
  (*) Απενεργοποιήστε τη συσκευή σας και, στη συνέχεια, πατήστε ταυτόχρονα το κουμπί λειτουργίας και το κουμπί μείωσης έντασης ήχου για να εισέλθετε στη λειτουργία FASTBOOT.
  (*) Συνδέστε τη συσκευή σας στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB.
  (*) Ανοίξτε το λογισμικό Mi Unlock και το σύστημα θα ελέγξει εάν ο λογαριασμός σας Xiaomi σχετίζεται με τη συσκευή σας ή όχι. – Ελέγξτε εάν εμφανίζεται το μήνυμα “Συνδεδεμένο τηλέφωνο” στο λογισμικό Mi Unlock.
  Εάν δείχνει ότι η σύνδεση είναι επιτυχής, διαφορετικά επανασυνδέστε τη συσκευή ή αντικαταστήστε το καλώδιο USB και τη θύρα USB και δοκιμάστε ξανά.
  (*) Μόλις ολοκληρωθεί επιτυχώς η σύνδεση, κάντε κλικ στο κουμπί “Ξεκλείδωμα” στο λογισμικό Mi Unlock.
  (*) Εάν ο λογαριασμός σας Xiaomi έχει την άδεια ξεκλειδώματος, το ξεκλείδωμα θα συμβεί με επιτυχία στη συνέχεια και η συσκευή σας θα επανεκκινηθεί αυτόματα. Εάν όχι, ξεκινήστε το χειροκίνητα.
  (*) Μετά το επιτυχές ξεκλείδωμα, οι Επιλογές προγραμματιστή της συσκευής σας (Ρυθμίσεις > Πρόσθετες ρυθμίσεις > Επιλογές προγραμματιστή) θα εμφανίσουν την κατάσταση ξεκλειδώματος.
  (*) Εάν ο λογαριασμός σας Xiaomi δεν έχει δικαιώματα ξεκλειδώματος, μεταβείτε στην παγκόσμια κοινότητα της Xiaomi για να ζητήσετε δικαιώματα ξεκλειδώματος και μόλις έχετε τα δικαιώματα, ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα για να προσπαθήσετε ξανά.

Για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθήστε την Κοινότητα της Xiaomi ΕΔΩ


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!  (Αγγλική έκδοση ΕΔΩ)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αφήστε ένα Review

Xiaomi Miui Hellas
Η επίσημη κοινότητα της Xiaomi και της MIUI στην Ελλάδα.
Διαβάστε επίσης
Είναι σημαντικό να διατηρείτε την οθόνη της τηλεόρασής σας καθαρή. Ο τακτικός καθαρισμός…