News by Xiaomi Miui Hellas
Αρχική Σελίδα » Όλα τα νέα » Οδηγοί » HyperOS : Αυτές είναι οι 6 κορυφαίες δυνατότητες που έχει και δεν πρέπει να χάσετε
Οδηγοί

HyperOS : Αυτές είναι οι 6 κορυφαίες δυνατότητες που έχει και δεν πρέπει να χάσετε

HyperOS-logo

Το HyperOS είναι το νέο πνευματικό τέκνο της Xiaomi και ταρακουνά τον χώρο του Android με νέες δυνατότητες που ανεβάζουν την εμπειρία σας σε ένα εντελώς νέο επίπεδο


Η Xiaomi έχει κάνει μερικές σημαντικές αλλαγές στο βασικό σύστημα του Android για να προσφέρει μια ελαφριά και γρήγορη εμπειρία με πρόσθετα χαρακτηριστικά. Παρακάτω έχουν επιλεγεί τα κορυφαία 6 χαρακτηριστικά από το HyperOS που δεν πρέπει να χάσετε.

Είτε έχετε ήδη μια συσκευή Xiaomi που τρέχει το HyperOS της Xiaomi είτε περιμένετε με ανυπομονησία τη νέα αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος, παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα κορυφαία 6 χαρακτηριστικά που θα σας κάνουν να αγαπήσετε το τηλέφωνό σας ακόμα περισσότερο.

1. Επανασχεδιάστε μια οθόνη κλειδώματος που αγαπάτε

Εάν έχετε κουραστεί από την παλιά και βαρετή οθόνη κλειδώματος, το HyperOS είναι εδώ για να αλλάξει το παιχνίδι. Αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές οπτικές αλλαγές στο νέο λειτουργικό σύστημα της Xiaomi, την οποία έχουν αγαπήσει οι χρήστες.

Οθόνη κλειδώματος HyperOS

Το HyperOS σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε εκτενώς την οθόνη κλειδώματος προσφέροντας πολλά σχέδια οθόνης κλειδώματος, γραμματοσειρές και στυλ ρολογιού. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τα χρώματα της γραμματοσειράς και να εφαρμόσετε ένα εφέ βάθους για να μετακινήσετε το ρολόι και την ημερομηνία πίσω από το θέμα στην ταπετσαρία της οθόνης κλειδώματος. Το εφέ βάθους λειτουργεί σαν σύμβολο όταν προσθέτετε τη δική σας εικόνα ως οθόνη κλειδώματος.

Η οθόνη κλειδώματος στο HyperOS μοιάζει πολύ με τα iPhone, αλλά στην πραγματικότητα, η Xiaomi έχει εφαρμόσει αυτό το χαρακτηριστικό αρκετά καλά και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να το βελτιώνει στις  επόμενες ενημερώσεις.

Το HyperOS σάς επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε τρία στυλ οθόνης κλειδώματος: Classic, Rhombus και Magazine.

Τύποι οθόνης κλειδώματος HyperOS

Το Κλασικό στυλ σάς προσφέρει ένα μινιμαλιστικό στυλ οθόνης κλειδώματος που εμφανίζει πληροφορίες ώρας, ημερομηνίας και καιρού, αν και έχετε πολλά στυλ ρολογιού και ημερομηνίας για να διαλέξετε. Η πραγματική προσαρμογή έγκειται στα άλλα δύο στυλ οθόνης κλειδώματος, στο Rhombus και στο Magazine. Μπορείτε να παίξτε με τα στυλ οθόνης κλειδώματος και τις επιλογές προσαρμογής για να δημιουργήσετε μια εξατομικευμένη οθόνη κλειδώματος.

Προσαρμογή οθόνης κλειδώματος HyperOS

2. Η γκαλερί γίνεται πιο έξυπνη και καλύτερη

Αν και δεν έχουν αλλάξει πολλά στο σχεδιαστικό μέρος, η εφαρμογή Gallery στο HyperOS λαμβάνει πολλές νέες χρήσιμες λειτουργίες. Πρώτον, το εικονίδιο στο Gallery παίρνει μια μικρή τροποποίηση, η οποία πιθανότατα θα περάσει απαρατήρητη με την πρώτη ή ακόμα και τη δεύτερη ματιά. Για παράδειγμα, ο ήλιος στο εικονίδιο της εφαρμογής μετακινείται προς τα αριστερά, αλλά αυτό δεν κάνει την μεγάλη διαφορά.

Λειτουργία αποκοπής φωτογραφιών HyperOS Gallery

Η νέα εφαρμογή Gallery διαθέτει τώρα μια νέα έξυπνη λειτουργία αποκοπής φωτογραφιών. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να απομονώσετε το θέμα μιας εικόνας. Για να το πετύχετε αυτό, πατήστε παρατεταμένα επάνω στο θέμα που θέλετε και, στη συνέχεια, αντιγράψτε, αποθηκεύστε ή στείλτε το σε κάποιον. Αυτή η δυνατότητα είναι πολύ χρήσιμη για την αφαίρεση ή την αλλαγή του φόντου.

Επιλογές διακοπής φωτογραφιών HyperOS Gallery

Εάν θέλετε διαφορετικό φόντο, πατήστε παρατεταμένα επάνω στην εικόνα, επιλέξτε τις τρεις κάθετες κουκκίδες στα δεξιά του μενού και πατήστε Αλλαγή φόντου. Επιλέξτε το φόντο που σας αρέσει και κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση.

HyperOS Gallery Αντικατάσταση φόντου

Θα παρατηρήσετε επίσης ότι οι επιλογές στο νέο Gallery έχουν μετακινηθεί στο κάτω μέρος και υπάρχει μια νέα καρτέλα με την ονομασία “Προτεινόμενα”. Περιέχει όλες τις επιλογές που βλέπετε στο MIUI αφού πατήσετε τις τρεις κάθετες κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία. Αυτό που είναι νέο εδώ είναι η λειτουργία “ID”, η οποία σας βοηθά να δημιουργήσετε περικοπές ακόμη και για φωτογραφίες ταυτότητας.

3. Δυναμική εγκοπή που κάνει την αισθητική καλύτερη

Το Dynamic Island στα iPhone ήταν μεγάλη επιτυχία και, ως εκ τούτου, διάφοροι κατασκευαστές Android Smartphone, προσπαθούν επίσης να ενσωματώσουν αυτήν τη δυνατότητα με τον δικό τους τρόπο. Η Realme το αποκαλεί Mini Capsule και η OnePlus, επίσης, προσχώρησε πρόσφατα στο πάρτι με την κυκλοφορία του OxygenOS 14.

Η Xiaomi δημιούργησε επίσης τη δική της έκδοση του Dynamic Island, η οποία συνοδεύεται από το HyperOS. Αν και δεν έχουν δώσει κάποιο επίσημο όνομα για αυτό, πολλοί το αποκαλούν “Dynamic Notch”.

Δυναμική εγκοπή HyperOS

Μπορείτε να δείτε τη δυναμική εγκοπή σε δράση όταν συνδέετε τον φορτιστή, ενεργοποιείτε την εξοικονόμηση μπαταρίας, ενεργοποιείτε την λειτουργία “Μην ενοχλείτε” (DND), μεταβαίνετε σε αθόρυβη λειτουργία ή ενεργοποιείτε το hotspot. Προς το παρόν, αυτή η δυνατότητα δεν προσφέρει μεγάλη χρησιμότητα, αλλά είναι ωραίο να έχουμε φανταστικά οπτικά στοιχεία. Είναι σίγουρο ότι οι μελλοντικές αναβαθμίσεις στο HyperOS θα κάνουν το Dynamic Notch ακόμη πιο χρήσιμο και πιο λειτουργικό.

4. Το κέντρο ελέγχου γίνεται λιγότερο ακατάστατο και καλύτερο

Το Κέντρο Ελέγχου είναι η περιοχή που επισκεπτόμαστε περισσότερο και το HyperOS φέρνει αρκετές αλλαγές που ίσως σας αρέσουν πολύ και μερικές όχι. Το άνοιγμα του Κέντρου Ελέγχου εξακολουθεί να απαιτεί να σύρετε προς τα κάτω από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Μόλις το κάνετε, θα συνειδητοποιήσετε γρήγορα ότι όλες οι ετικέτες των εικονιδίων έχουν φύγει. Δεν είναι ένα σφάλμα λογισμικού, αλλά μια στρατηγική κίνηση από την Xiaomi για να δώσει στο Κέντρο Ελέγχου μια μινιμαλιστική εμφάνιση.

Κέντρο ελέγχου HyperOS

Η Xiaomi έκανε σκόπιμα αυτή την κίνηση ώστε να δώσει στο Κέντρο Ελέγχου μια πιο καθαρή εμφάνιση, αλλά μπορεί να μην είναι χρήσιμη για αρκετούς, που ίσως να δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν τις συντομεύσεις του Κέντρου Ελέγχου μέχρι να τις συνηθίσουν.

Ευτυχώς, είναι εύκολο να επαναφέρετε τις ετικέτες εικονιδίων απενεργοποιώντας την επιλογή “Να μην εμφανίζονται οι ετικέτες εικονιδίων” από τις Ρυθμίσεις > Ειδοποιήσεις και γραμμή κατάστασης.

Το Κέντρο Ελέγχου στο HyperOS έχει μεγαλύτερα εικονίδια για καλύτερη ορατότητα. Μια άλλη σημαντική αλλαγή είναι ότι όλα τα εικονίδια είναι τώρα όλα ορατά σε μία μόνο κυλιόμενη οθόνη. Για να θυμηθείτε, το MIUI τακτοποιεί αυτά τα εικονίδια σε πίνακες που μπορείτε να σύρετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά.

Η Xiaomi έχει προσθέσει μια συντόμευση αναπαραγωγής μουσικής στο Κέντρο Ελέγχου, η οποία μπορεί να είναι χρήσιμη για τους λάτρεις της μουσικής. Μια άλλη χρήσιμη αλλαγή στο Κέντρο ελέγχου στο HyperOS είναι ότι οι επιλογές για το Wi-Fi εμφανίζονται σε ένα μικρό αναδυόμενο παράθυρο όταν πατάτε παρατεταμένα το εικονίδιο του Wi-Fi. Ισχύει επίσης για τις συντομεύσεις του Bluetooth και του Κέντρου Ελέγχου.

5. Βελτιωμένο Multitasking

Το multitasking με το HyperOS είναι πολύ καλύτερο σε σύγκριση με το MIUI. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εικονίδια συντόμευσης για να αλλάξετε τις διαχωρισμένες οθόνες ή να κλείσετε το αιωρούμενο παράθυρο της εφαρμογής. Θα δείτε αυτές τις συντομεύσεις αφού πατήσετε πρώτα επάνω στις τρεις τελείες στο αιωρούμενο παράθυρο της εφαρμογής.

HyperOS multitasking

Αυτές οι συντομεύσεις μπορεί να είναι πολύ εντυπωσιακές εάν χρησιμοποιείτε τακτικά μερικές εφαρμογές στη λειτουργία του αιωρούμενου παραθύρου ή της διαίρεσης οθόνης. Μερικές από τις καλύτερες χρήσεις αυτής της δυνατότητας περιλαμβάνουν τη λήψη σημειώσεων κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης, τη συνομιλία με πολλούς φίλους μέσω διαφορετικών εφαρμογών και την αντιγραφή – επικόλληση από τη μία εφαρμογή στην άλλη.

6. Η αφαίρεση του Bloatware έγινε πολύ εύκολη

Μετά από πολλά χρόνια αναμονής και αμέτρητα παράπονα, τώρα το HyperOS σας επιτρέπει να απεγκαταστήσετε τις περισσότερες προεγκατεστημένες εφαρμογές, οι οποίες ονομάζονται επίσης bloatware.

Τώρα μπορείτε πολύ εύκολα να απεγκαταστήσετε τις περισσότερες προεγκατεστημένες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων και μερικών από τις εφαρμογές συστήματος, για να αποκτήσετε περισσότερο δωρεάν χώρο αποθήκευσης. Αυτό μπορεί επίσης να βελτιώσει και την απόδοση της συσκευής.

Τηλέφωνο Xiaomi

Η Xiaomi έχει επενδύσει πολύ χρόνο και προσπάθεια στην κατασκευή του HyperOS αναπτύσοντάς το από την αρχή. Τώρα είναι μερικά GB ελαφρύτερο από το MIUI και είναι πιο γρήγορο με ομαλότερα κινούμενα σχέδια. Με το νέο λειτουργικό σύστημα, η Xiaomi στοχεύει να αναπτύξει ένα ενοποιημένο οικοσύστημα όπου όλα τα προϊόντα της Xiaomi θα μπορούν να διασυνδεθούν ταυτόχρονα ώστε να οικοδομήσουν ένα ισχυρό οικοσύστημα.

Ακόμη και το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi (SU7) που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ενσωμάτωσε επίσης το HyperOS.

Προς το παρόν, το HyperOS δεν φέρνει κάποια πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι εμπνευσμένα από το iOS, κάτι που δεν είναι κακό, αλλά σίγουρα περιμένουμε σύντομα από την Xiaomi να αναπτύξει μερικά νέα δικά της εκπληκτικά χαρακτηριστικά που θα τα ενσωματώσει σε κάποιες από τις επερχόμενες αναβαθμίσεις.


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!  (Αγγλική έκδοση ΕΔΩ)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αφήστε ένα Review

Xiaomi Miui Hellas
Η επίσημη κοινότητα της Xiaomi και της MIUI στην Ελλάδα.
Διαβάστε επίσης
Μετά από πολλές διαρροές, η Xiaomi μας έδωσε επίσημα κάποιες πληροφορίες για το…