News by Xiaomi Miui Hellas
Xiaomi

Η Xiaomi αναλαμβάνει τα ηνία της Meitu, μετά από την κατάρρευση των οικονομικών της.

Η Xiaomi αναλαμβάνει τελικά πλήρως το τμήμα Mobile της Meitu, αφού λόγο οικονομικών δυσχερών η εταιρεία αναγκάστηκε να σταματήσει την λειτουργία του.


Δεν είναι βέβαια κάτι που μας ξαφνιάζει, καθώς ήταν ήδη γνωστά τα προβλήματα της Meitu, και μάλιστα η συνεργασία με την Xiaomi είχε αρχίσει από αρκετά νωρίτερα πέρισυ, ώστε τώρα η Xiaomi να αναλάβει πλήρως τα ηνία της Meitu στον τομέα των Mobile συσκευών, αλλά να εκμεταλλευτεί και τις ευρεσιτεχνίες που έχει η Meitu στον τομέα κυρίως της φωτογραφίας.

Δείτε παρακάτω το ιστορικό του “γάμου” με την Xiaomi που έγινε στις 17 November 2018.


Η Xiaomi είναι γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο ως ο κατασκευαστής που κατάφερε να πραγματοποιήσει μια απίστευτη ποσότητα εμπορικών συμφωνιών, με πλήθος εταιρειών τεχνολογίας, και αυτό είναι ένα από τα κλειδιά της μεγάλης επιτυχίας της. Τώρα, η Xiaomi έχει συνάψει μία νέα συμφωνία με τη Meitu, η οποία είναι ένας κινέζος κατασκευαστής smartphone που αρχικά είχε αρχίσει να κάνει καλλωπιστικές εφαρμογές για selfies, αλλά με την πάροδο του χρόνου, άρχισε να φτιάχνει και τα δικά της τηλέφωνα.

Δεν είναι όμως τόσο γνωστή εκτός της πατρίδας τους της Κίνας , και η συμφωνία που έγινε με την Xiaomi υποτίθεται ότι αφορά τη στρατηγική συνεργασία, για τους προηγμένους αλγόριθμους εικόνας και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που αυτή κατέχει.

Πληροφορίες για την Meitu

Η εταιρεία αυτή είναι γνωστή κυρίως για το λογισμικό επεξεργασίας εικόνας Xiu Xiu, και τις δυνατότητες που έχει ώστε να βελτιστοποιεί τις φωτογραφίες που βγαίνουν από τις Selfie.

 

Η δραστηριότητα των smartphones στην Κίνα έχει μειωθεί σιγά-σιγά, και οι εμπειρογνώμονες προβλέπουν ότι, για το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, οι πωλήσεις θα μειωθούν κατά 10% . Αυτό επηρέασε αρνητικά τη Meitu , καθώς η επιχείρηση έξυπνου υλικού εμφάνισε κέρδη 1,48 δισ. Γιουάν τον Αύγουστο, δηλαδή παρουσίασε μείωση της τάξεως του 23,4%. Και οι πωλήσεις των smartphones δεν είναι πολύ εντυπωσιακές, επειδή εστιάζουν κυρίως σε ένα γυναικείο κοινό και όχι σε μια ευρύτερη ποικιλία χρηστών.

Ωστόσο, η Meitu είναι μια κάπως διαφορετική εταιρεία, καθώς αποδεικνύεται ότι στην Κίνα είναι γνωστή για τους αλγόριθμους ομορφιάς τους και τη ρετουσαρίσματος σε φωτογραφίες, καθώς και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την επεξεργασία των εικόνων. Πιθανότατα, η Xiaomi επιδιώκει να αποκτήσει όλα αυτά τα οφέλη, εκτός από το γυναικείο κοινό που ήδη κατέχει αυτή η εταιρεία, δεδομένου ότι οι συσκευές της Xiaomi είναι είναι ήδη εδραιωμένες στην αγορά και έχουν όλα τα άλλα χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για να είναι εξαιρετικά προϊόντα.

Με αυτό τον τρόπο λοιπόν, η Xiaomi θα επιδιώξει να αυξήσει την τρέχουσα αγορά της και τον αριθμό των πωλήσεων των κινητών συσκευών της, λαμβάνοντας υπόψη τη μείωση των πωλήσεων αυτών των συσκευών στην Κίνα.

 

Η Xiaomi έψαχνε τρόπους βελτίωσης της ποιότητας των Selfies φωτγραφιών. Επειδή το AI διαδραματίζει θεμελιώδη ρόλο στις φωτογραφίες, αυτοί θα μπορούσαν να είναι οι κύριοι λόγοι για αυτή την εμπορική συμφωνία, ωστόσο, η Xiaomi αρνήθηκε να δώσει δηλώσεις για το τι ακριβώς έχει επιτευχθεί με αυτή την συμφωνία με την Meitu . Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι καινούργιο θα φέρει αυτή τη νέα συμμαχία.

Πηγή

Μην ξεχνάτε την συμμετοχή σας (εγγραφή) στο φόρουμ μας, η οποία και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το παρακάτω πλήκτρο…

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο φόρουμ μας δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εγγραφής)

Εγγραφή στην κοινότητά μας

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ σχετικά με τα OTA ! Όπως σας υποσχεθήκαμε, τελικά μετά από την αναβάθμιση στους…
Η πιο άμεση αλλαγή στην στρατηγική της Apple θα έρθει από μια σειρά…
Translate »