News by Xiaomi Miui Hellas
Τεχνολογία

Loop LiquidCool Technology : Η Xiaomi παρουσιάζει μια νέα επαναστατική τεχνολογία ψύξης

xiaomi-logo

 Σήμερα, ο παγκόσμιος ηγέτης της τεχνολογίας Xiaomi, αποκάλυψε την τελευταία της καινοτομία στον τομέα της απαγωγής θερμότητας, που ονομάζεται Loop LiquidCool Technology.


Αυτή η νέα τεχνολογία είναι εμπνευσμένη από λύσεις ψύξης που χρησιμοποιούνται στην αεροδιαστημική βιομηχανία. Η τεχνολογία Loop LiquidCool χρησιμοποιεί ένα δίκτυο τριχοειδών σωληνώσεων που ελκύει το ψυκτικό υγρό και το κατευθύνει απευθείας στην πηγή της θερμότητας, το εξατμίζει και στη συνέχεια διασκορπίζει αποτελεσματικά τη θερμότητα προς μια πιο κρύα περιοχή της συσκευής, έως ότου το υγρό ψύξης συμπυκνωθεί και πάλι και κατευθυνθεί και πάλι μέσω μιας μονής κατεύθυνσης πίσω στο κλειστό κανάλι ψύξης.

Σε σύγκριση με τις συμβατικές λύσεις θαλάμων ατμού (vapor chambers), αυτή η νέα τεχνολογία έχει διπλάσιες δυνατότητες ψύξης και είναι η πιο αποτελεσματική λύση ψύξης για τα smartphone που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα. Η Xiaomi στοχεύει να φέρει αυτή την νέα τεχνολογία Loop LiquidCool στα προϊόντα της κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Loop LiquidCool Technology

Αυτή η νέα τεχνολογία διαθέτει ένα μεγάλο δακτυλιοειδές κύκλωμα τριχοειδών σωληνώσεων απαγωγής θερμότητας, που αποτελείται από έναν εξατμιστή (evaporator), έναν συμπυκνωτή (condenser), έναν θάλαμο αναπλήρωσης (refill chamber), καθώς και τριχοειδείς σωληνώσεις (liquid pipes) που περιέχουν αέριο και υγρό.Το κύκλωμα είναι τοποθετημένο πάνω από τις πηγές θερμότητας, και ο εξατμιστής έχει ψυκτικό που εξατμίζεται σε αέριο όταν το smartphone είναι υπό μεγάλο φόρτο εργασίας και αναπτύσσει θερμοκρασίες. Στη συνέχεια, το αέριο και η ροή του αέρα που δημιουργείται διαχέονται στον συμπυκνωτή, όπου το αέριο συμπυκνώνεται ξανά σε υγρό. Αυτά τα υγρά απορροφώνται και συλλέγονται μέσω μικροσκοπικών ινών στον θάλαμο επαναπλήρωσης – ο οποίος ξαναγεμίζει τον εξατμιστή – καθιστώντας τον ουσιαστικά σαν ένα αυτοσυντηρούμενο σύστημα ψύξης που είναι κάτι ανάλογο με τα κυκλώματα που βλέπουμε στα κλιματιστικά (air Condition) που χρησιμοποιούν φρέον .

Αν και αυτή η νέα τεχνολογία χρησιμοποιεί την ίδια μέθοδο με την υγρή ψύξη VC, ο νέος και καινοτόμος τρόπος ψύξης που χρησιμοποιεί αυτό το κλειστό κύκλωμα, κάνει σημαντική διαφορά στην απόδοση της απαγωγής της θερμότητας και στην αποτελεσματική ψύξη των συσκευών.

Καθώς τα συμβατικά συστήματα VC κυκλώματα ψύξης που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα δεν έχουν ξεχωριστά κανάλια για τα αέρια και τα υγρά που ρέουν στο κύκλωμα, τα ζεστά αέρια και τα ψυχρά υγρά αναμειγνύονται και εμποδίζουν το ένα το άλλο ώστε να επιφέρουν αποτελεσματική ψύξη, ειδικά κάτω υπό υψηλό φόρτο εργασίας.

Αυτή η αντλία σε σχήμα δακτυλίου διαθέτει ειδικό σχεδιασμό με σωλήνα αερίου, ο οποίος μειώνει σημαντικά την αντίσταση διέλευσης αέρα κατά 30%, επιτρέποντας την ομαλότερη ροή του ατμού που δημιουργείται, ενώ επίσης και η μέγιστη ικανότητα μεταφοράς της θερμότητας αυξάνεται έως και 100%.

Η μονόδρομη κυκλοφορία είναι το κλειδί για την απαγωγή θερμότητας

Για να διασφαλιστεί η μονόδρομη κυκλοφορία υψηλής απόδοσης, η εφαρμογή μιας δομής βαλβίδας Tesla εντός του θαλάμου επαναπλήρωσης είναι ζωτικής σημασίας. Η βαλβίδα Tesla είναι μια μονόδρομη βαλβίδα που επιτρέπει στο υγρό να περάσει μέσα από τον εξατμιστή, ενώ εμποδίζει τα αέρια να κινηθούν προς τη λάθος κατεύθυνση. Αυτό επιτρέπει την υψηλότερη απόδοση στην κυκλοφορία αερίου/υγρού σε όλο το σύστημα.

Σε ένα προσαρμοσμένο Xiaomi MIX 4, ο αρχικός θάλαμος ατμού (VC) αντικαταστάθηκε με αυτό το κύκλωμα τεχνολογίας Loop LiquidCool, και κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής διάρκειας 30 λεπτών στο παιχνίδι Genshin Impact, με τις ρυθμίσεις στο βίντεο στα μέγιστα 60 fps, αυτό το εντυπωσιακό σύστημα ψύξης διατήρησε τη συσκευή κάτω από τη μέγιστη θερμοκρασία των 47,7 ℃ και ο επεξεργαστής ήταν κατά 8,6 ℃ χαμηλότερος από μια τυπική έκδοση ψύξης με VC.Χάρη στη μονόδρομη κυκλοφορία των μέσων ψύξης (αέριο & υγρό), τον διαχωρισμό αερίου-υγρού, τους σωλήνες αερίου χαμηλής αντοχής στη θερμότητα και της ειδικής βαλβίδας τύπου Tesla, καθίσταται εφικτή η χρήση αυτής της τεχνολογίας Loop LiquidCool σε κάθε τύπο εσωτερικού σχεδιασμού μιας συσκευής χωρίς προβλήματα στην διάταξη του χώρου.

Για παράδειγμα, ένας βρόχος του Loop LiquidCool που είναι τετράγωνου σχήματος, θα επιτρέψει να υπάρχει περισσότερος χώρο για την μπαταρία, τη μονάδα κάμερας και πολλά άλλα κρίσιμα εξαρτήματα που έχει ένα Smartphone, χωρίς να περιορίζει την εσωτερική χωροταξία που χρειάζεται ένα Smartphone για να λειτουργήσει αποτελεσματικά.


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Σήμερα το Banggood μας προσφέρει τον νέο Xiaomi Mijia Smart Projector 2 Pro…
Για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως!! Είμαι ο Βαγγέλης Μηνάς από το Unboxing…
Translate »