News by Xiaomi Miui Hellas
Xiaomi

Xiaomi : Κατοχυρώνει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ένα Modular (αρθρωτό) Smartphone

xiaomi-logo

Ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνει ότι η Xiaomi σκέφτεται να κατασκευάσει και το πρώτο της αρθρωτό (Modular) Smartphone.


Τον περασμένο Φεβρουάριο του 2020, η Xiaomi Mobile Software Co. κατέθεσε ένα ακόμη δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, αυτή την φορά στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (USPTO) για μια νέα «ηλεκτρονική συσκευή».

Η ίδια συσκευή, από τις 29 Απριλίου 2021 συμπεριλήφθηκε επίσης και στη βάση δεδομένων του Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO), για την προστασία αυτής της νέας πατενταρισμένης τεχνολογίας.

Στην τεκμηρίωση που έχει καταθέσει η Xiaomi στην WIPO, περιγράφεται λεπτομερώς ένα νέο smartphone που αποτελείται από διάφορες αρθρώσεις (modules) – τρεις για την ακρίβεια – με διαφορετικές λειτουργίες η κάθε μία.

Σήμερα ο Ολλανδός σχεδιαστής γραφικών Jermaine Smit, γνωστός και ως Concept Creator , δημιούργησε ένα σύνολο από 3D Renders για λογαριασμό του LetsGoDigital, τα οποία βασίζονται στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που έχει καταθέσει η Xiaomi, αλλά και μία δική του τρίτη παραλλαγή της συσκευής.

Το αρθρωτό Smartphone της Xiaomi αποτελείται από τρεις διαφορετικές ενότητες (modules).

Η πρώτη μονάδα που βλέπετε επάνω, θα περιέχει τη μητρική πλακέτα και το σύστημα κάμερας, στη δεύτερη ενότητα (στο μεσαίο τμήμα της συσκευής) θα έχουμε την μπαταρία, ενώ θα υπάρχει επιπλέον και μια τρίτη ενότητα, η οποία θα αποτελεί την κάτω πλευρά του τηλεφώνου.

Αυτές οι μονάδες θα μπορούν να αλλάζουν πολύ εύκολα ώστε να παρέχουν κάποιες πρόσθετες λειτουργίες και διαφορετικό Hardware.Για παράδειγμα, θα μπορείτε να προσθέτετε μια επιπλέον μονάδα ηχείων ή ένα διαφορετικό Module κάμερας που θα έχει την δυνατότητα μεγαλύτερου ζουμ με δεύτερη οθόνη στην πλάτη της συσκευής.

Όλα αυτά τα αρθρώματα θα κουμπώνουν πίσω από το μεγάλο πλαίσιο της οθόνης μέσω ενός ειδικού συστήματος από ράγες που θα μπορούν να γλιστρήσουν μεταξύ τους. Μόλις συνδεθούν και κουμπώσουν σωστά όλες οι μονάδες, τότε  η συσκευή θα μπορεί να τεθεί σε λειτουργία.

Το περίβλημα μπορεί να είναι κατασκευασμένο από μέταλλο ή πλαστικό, και στην τεκμηρίωση που κατέθεσε η εταιρεία περιγράφονται δύο διαφορετικοί τύποι μονάδων κάμερας. Στην πρώτη περίπτωση βλέπουμε ένα κατακόρυφο σύστημα κάμερας, που αποτελείται από μια διάταξη τετραπλής κάμερας με το φλας να είναι τοποθετημένο δεξιότερα.

Η τέταρτη κάμερα που είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος φαίνεται να είναι κάποιος περισκοπικός φακός που θα προσφέρει καλύτερες δυνατότητες στο ζουμ.

Στην δεύτερη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με τετράγωνη συστοιχία καμερών που αποτελείται από τρεις αισθητήρες μαζί με το Flash, με σχεδιασμό που είναι παρόμοιος με αυτόν που έχουμε δει και στο Redmi 9C.

Αυτό ενέπνευσε τον Jermaine να σχεδιάζει και ένα τρίτο module που θα είναι εξοπλισμένο με τριπλή κάμερα και με μία πρόσθετη μικρή οθόνη, με αντίστοιχο σχεδιασμό με αυτόν που είδαμε και στο Mi 11 Ultra που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Αρθρωτό smartphone με Selfie κάμερα κάτω από την οθόνη

Φυσικά, αυτό το αρθρωτό Smartphone της Xiaomi δεν θα έχει μόνο πίσω κάμερες. Μια επιπλέον Selfie κάμερα θα υπάρχει και στο μπροστινό μέρος της συσκευής, ωστόσο, δεν είναι σαφές από την τεκμηρίωση που έχει κατατεθεί, τι είδους κάμερα θα είναι αυτή.

Επειδή στα σκίτσα που κατέθεσε η εταιρεία δεν βλέπουμε να υπάρχει κάποια αναφορά σε οπές ή notch, υποθέτουμε ότι η Selfie κάμερα θα βρίσκεται τοποθετημένη κάτω από την οθόνη (UDC Selfie κάμερα), και ίσως η Xiaomi να μας ανακοινώσει φέτος το πρώτο της smartphone με κάμερα κάτω από την οθόνη.Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των αρθρωτών smartphone είναι ότι οι κάτοχοί τους θα μπορούν σχετικά εύκολα να αντικαταστήσουν τα Module της συσκευής, με άλλα που θα διαθέτουν πιο εξειδικευμένες λειτουργίες και καλύτερα χαρακτηριστικά.

Αυτό θα ωφελήσει επίσης και τον πλανήτη από οικολογικής άποψης, επειδή εάν δεν υπάρχουν περιττά μέρη που πρέπει να αντικατασταθούν και θα μειωθούν τα ηλεκτρονικά απόβλητα.

Εάν η Xiaomi αποφασίσει τελικά να κυκλοφορήσει αυτό το αρθρωτό τηλέφωνο, φυσικά θα περιμένουμε επίσης να βρούμε έναν εξαιρετικά γρήγορο φορτιστή στα 120 Watt στην συσκευασία του.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Xiaomi που σκέφτεται να κυκλοφορήσει μια αρθρωτή συσκευή. Το 2013 ο Lei Jun, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi, δημοσίευσε στο κινεζικό φόρουμ του Weibo, πολλές φωτογραφίες ενός αρθρωτού Smartphone με το όνομα Magic Cube.

Παρόλο που αυτή η συσκευή δεν κυκλοφόρησε ποτέ, φαίνεται τώρα ότι η Xiaomi εξακολουθεί να πειραματίζεται με την ιδέα της ανάπτυξης ενός modular smartphone, και ίσως το δούμε να κυκλοφορεί κάποια στιγμή στο μέλλον.


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Εάν χρειάζεστε κάποια καλά αλλά ταυτόχρονα και φθηνά TWS ακουστικά, σήμερα το TomTop…
Σήμερα αποκαλύφθηκε ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε η Xiaomi, και που αφορά…
Translate »