News by Xiaomi Miui Hellas
Xiaomi

Mi MiX Fold : Αυτό είναι το πρώτο αναδιπλούμενο Smartphone της Xiaomi με νέες πρωτοποριακές τεχνολογίες και “φιλική” τιμή

xiaomi-logo

Σήμερα η Xiaomi στην δεύτερη μέρα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα, μας παρουσίασε επίσημα το πρώτο της αναδιπλούμενο Smartphone, το νέο Mi Mix Fold.


Η πρωτοποριακή σειρά Mix της Xiaomi επιστρέφει λοιπόν με το Mi Mix Fold – το πρώτο αναδιπλούμενο τηλέφωνο της εταιρείας που διαθέτει πολλά καινοτόμα χαρακτηριστικά, τόσα πολλά ώστε η αναδιπλούμενη οθόνη να μην είναι καν το πιο ενδιαφέρον στοιχείο αυτού του τηλεφώνου.

Το Xiaomi Mi Mix Fold διαθέτει εσωτερική οθόνη 8 “(4: 3) και εξωτερική οθόνη 6,5”

Η μεγάλη εσωτερική οθόνη που διαθέτει η συσκευή είναι ένα πάνελ OLED στις 8,01″ με αναλογία διαστάσεων 4: 3 (και ανάλυση 1440p+). Είναι μια οθόνη σε μέγεθος ενός tablet και η Xiaomi ισχυρίζεται ότι είναι η μεγαλύτερη οθόνη που ενσωματώθηκε ποτέ σε ένα αναδιπλούμενο smartphone  (αν και η Huawei ίσως να διαφωνήσει με αυτόν τον ισχυρισμό).

Η οθόνη είναι αρκετά μεγάλη, ώστε αυτό να επιτρέψει στην Xiaomi να ενεργοποιήσει μια ειδική λειτουργία στην επιφάνεια εργασίας, που επιτρέπει να ανοίξουμε ταυτόχρονα πολλά παράθυρα με την δυνατότητα αλλαγής του μεγέθους τους. Αυτή η νέα λειτουργία ενεργοποιείται με ένα απλό σύρσιμο τριών δακτύλων πάνω στην οθόνη.

Η νέα λειτουργία επιφάνειας εργασίας

Η Xiaomi ανέπτυξε μια άρθρωση σχήματος U στον μηχανισμό αναδίπλωσης που είναι κατά 27% ελαφρύτερος από τους μεντεσέδες που χρησιμοποιούνται από άλλα αναδιπλούμενα Smartphone. Μάλιστα, αυτός ο μηχανισμός υποβλήθηκε σε 200.000 αναδιπλώσεις κατά την διάρκεια των δοκιμών  αντοχής, και στη συνέχεια ξεπέρασε τις 1 εκατομμύριο αναδιπλώσεις χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Η OLED οθόνη που διαθέτει η συσκευή υποστηρίζει το HDR10+ και το Dolby Vision και προσφέρει εξαιρετική ακρίβεια χρώματος (DCI-P3 color space). Η οθόνη έχει τυπική φωτεινότητα στα 600 nits με μέγιστη φωτεινότητα στα 900 nits.

Λεπτομέρειες σχετικά με τις δύο οθόνες του Mi Mix Fold

Από την άλλη μεριά, η εξωτερική οθόνη του Mi Mix Fold έχει μέγεθος 6,52″ και είναι ένα πάνελ AMOLED με ανάλυση 840 x 2.520px, και έχει έναν αρκετά ευρύ λόγο διαστάσεων στα 27:9. Σε αντίθεση με την εσωτερική οθόνη, αυτή διαθέτει ρυθμό ανανέωσης στα 90 Hz και ρυθμό δειγματοληψίας αφής στα 180Hz. Επίσης, είναι ελαφρώς πιο φωτεινή με τυπική φωτεινότητα 650 nits. Υποστηρίζει επίσης το HDR10+ και το Dolby Vision, και έχει επίσης εξαιρετική βαθμονόμηση χρωμάτων.

Το πρώτο πτυσσόμενο της Xiaomi, το Mi Mix Fold

Όλα τα παραπάνω είναι πολύ καλά χαρακτηριστικά για ένα προϊόν πρώτης γενιάς, αλλά η κάμερα που διαθέτει η συσκευή επισκιάζει την οθόνη από την άποψη της καινοτομίας. Πρώτα απ’όλα, η κάμερα που διαθέτει η συσκευή είναι το αποτέλεσμα μιας επένδυσης 140 εκατομμυρίων CNY στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης, και χρειάστηκε πάνω από δύο χρόνια εξέλιξης για να φτάσει στο σημερινό αποτέλεσμα.

Το τσιπ επεξεργασίας εικόνας είναι το Surge C1 που αναπτύχθηκε από την ίδια την Xiaomi, και εκτελεί τους τρεις βασικούς αλγόριθμους αυτοματοποίησης επεξεργασίας, όπως : η Αυτόματη εστίαση, η Αυτόματη έκθεση και η Αυτόματη ισορροπία λευκού, και όλα αυτά με αποδοτικό τρόπο.

Surge C1 custom chip για την κάμερα • Snapdragon 888 για οτιδήποτε άλλο

Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Xiaomi για την κάμερα της συσκευής. Αυτή είναι η πρώτη φορά στον κόσμο που γίνεται η χρήση της τεχνολογίας υγρών φακών στην κάμερα του τηλεφακού. Αυτός ο φακός είναι κατασκευασμένος από ένα εύκαμπτο φιλμ που είναι γεμάτο με διαφανές υγρό. Αυτό επιτρέπει στον φακό να μπορεί να αλλάξει το σχήμα του, και να λειτουργεί όπως και ο φακός στο ανθρώπινο μάτι, χάρη σε ένα ειδικό μοτέρ ακριβείας.

Τα επίσημα Teasers από την παρουσίαση της συσκευής

Και μην ανησυχείτε για την ύπαρξη υγρού στον φακό, καθώς αυτός μπορεί να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα και σε ακραίες θερμοκρασίες που κυμαίνονται από τους -40ºC έως 60ºC (-40ºF έως 140ºF).

Αυτή η ειδική τεχνολογία επιτρέπει στον φακό να προσαρμόζει την αναλογία της οπτικής μεγέθυνσης από 3x σε 30x (με ισοδύναμο εστιακό μήκος στα 80 mm στο μέγιστο άνοιγμά του). Ο φακός έχει μάλιστα και ελάχιστη απόσταση εστίασης μόλις στα 3 cm, γεγονός που του επιτρέπει να φωτογραφίζει ταυτόχρονα τα μακρινά αντικείμενα αλλά να μπορεί και να λαμβάνει Macro λήψεις.

Πίσω από αυτόν τον εξαιρετικό φακό βρίσκεται ένας αισθητήρας στα 8 MP, αλλά δεν γίνεται λόγος για κάποια οπτική σταθεροποίηση.

Η κύρια κάμερα διαθέτει αισθητήρα στα 108MP, και συγκεκριμένα τον ISOCELL HM2 της Samsung (1/1,52″), που είναι τοποθετημένος πίσω από ένα σύμπλεγμα φακών 7 σταδίων (7P). Αυτός ο αισθητήρας υποστηρίζει το binning 9-σε-1 και παράγει ένα pixel μεγέθους 2,1 μm, αλλά αυτή η κάμερα δεν διαθέτει OIS. Η τρίτη κάμερα της συσκευής διαθέτει έναν υπερ-ερυγώνιο φακό (123º) με αισθητήρα στα 13MP με μέγεθος pixel στα 1,12 μm (φακός f / 2,4).

Το τηλέφωνο είναι εξοπλισμένο με μια μπαταρία στα 5.020 mAh που χωρίζεται σε δύο ανεξάρτητα κελιά στα 2.460 mAh. Υποστηρίζει την ενσύρματη φόρτιση στα 67W, η οποία μπορεί να ολοκληρώσει μια πλήρη φόρτιση σε μόλις 37 λεπτά.

Το Xiaomi Mi Mix Fold τροφοδοτείται από το chipset Snapdragon 888 της Qualcomm, το οποίο συνoδεύεται με μνήμη RAM LPDDR5 στα 3.200 MHz και αποθήκευση UFS 3.1. Η βασική διαμόρφωση μνήμης της συσκευής είναι στα 12/256 GB, υπάρχει επίσης και μια επιλογή στα 12/512 GB και το κορυφαίο μοντέλο με μνήμη στα 16/512 GB.

Η υψηλή απόδοση της συσκευής διασφαλίζεται από το ειδικό σύστημα ψύξης που διαθέτει «τύπου πεταλούδας», το οποίο έχει έναν συνδυασμό μεγάλου θαλάμου ατμών, θερμικής γέλης και πολλαπλών στρώσεων φύλλων γραφίτη. Συνολικά, το Fold καλύπτει συνολικά τα 22.583 mm² της συσκευής με αυτό το ειδικό σύστημα απαγωγής θερμότητας, που δεν φροντίζει να κρατάει “δροσερό” μόνο το chipset, αλλά αυτό το σύστημα ψύξης αποβάλλει επίσης και την θερμότητα που προέρχεται από τις κεραίες 5G και το σύστημα γρήγορης φόρτισης.

Το οπτικό θέαμα της μεγάλης οθόνης συνδυάζεται υπέροχα και με την απίστευτη εμπειρία ήχου που προσφέρει ο Harman Kardon. Η συσκευή έχει μία διάταξη τετραπλών ηχείων, κάτι που συνήθως προορίζονταν για τα tablet μέχρι τώρα.

Τα τέσσερα 1216 σούπερ γραμμικά ηχεία που έχει το Mi MiX Fold έχουν μεγάλους θαλάμους αέρα που είναι «ισοδύναμοι με 1,34 cc όγκου αέρα», και οδηγούνται από ενισχυτές 15V, γεγονός που τα καθιστά κατά 40% πιο ισχυρά από τα ηχεία στο Mi 10 Pro. Η Xiaomi ανέπτυξε έναν ειδικό 3D χωρικό αλγόριθμο ήχου που δημιουργεί μια συναρπαστική εμπειρία ήχου χρησιμοποιώντας αυτά τα τέσσερα ηχεία.

Η εσωτερική οθόνη υποστηρίζει ηχεία Dolby Vision και HDR10 + • Quad από τον Harman Kardon

Η τυπική έκδοση του τηλεφώνου διαθέτει στην πλάτη γυαλί Gorilla με κεραμική υφή. Υπάρχει επίσης μια κεραμική ειδική έκδοση, η οποία έχει μια μαύρη κεραμική πλάτη (με χάραξη λέιζερ), καθώς και χρυσά πλήκτρα για το Power και την ρύθμιση έντασης του ήχου.

Δύο εκδόσεις του Mi Mix Fold: Standard • Ceramic Edition

Και οι δύο εκδόσεις του Xiaomi Mi Mix Fold θα γίνουν διαθέσιμες για προ-παραγγελία στην Κίνα αργότερα σήμερα. Οι πρώτες συσκευές θα είναι διαθέσιμες προς πώληση από τα καταστήματα της χώρας από τις 16 Απριλίου.

Σε ότι αφορά την τιμολόγηση, το μοντέλο με 2/256 GB ξεκινά από τα 9.999 CNY (~ 1.520 $ / 1.300 €), το μοντέλο με 12/512 GB στα 10.999 CNY (~ 1.673 $ / 1.426 €) και τέλος, το μοντέλο με 16/512 GB τιμολογείται στα 12.999 CNY (~ 1.978 $ / 1.685 €).


Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αφήστε ένα Review

Διαβάστε επίσης
Σήμερα η Xiaomi, πέρα από την ανακοίνωση του νέου foldable smartphone - του…
Αδικημένο από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ευχάριστη έκπληξη στην πράξη.. Το Αδικημένο.. Είμαι ο…
Translate »