News by Xiaomi Miui Hellas
Αρχική Σελίδα » Όλα τα νέα » Οδηγοί » Δεν μπορείτε να φορτίσετε το τηλέφωνό σας; Οι παρακάτω συμβουλές ίσως να σας βοηθήσουν (Οδηγίες)
Οδηγοί

Δεν μπορείτε να φορτίσετε το τηλέφωνό σας; Οι παρακάτω συμβουλές ίσως να σας βοηθήσουν (Οδηγίες)

mitu-guide-logo

Έχετε κάποιο Xiaomi ή Redmi Smartphone που δεν φορτίζεται όταν το συνδέετε στον φορτιστή; Μην φρικάρετε, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να καταλάβετε τι συμβαίνει και πως θα μπορέσετε να φορτίσετε ξανά την μπαταρία στην συσκευή σας


Εάν ο φορτιστής σας (ο γνήσιος μετασχηματιστής ρεύματος και το USB καλώδιο δεδομένων) είναι συνδεδεμένος και το τηλέφωνό σας ζεσταίνεται χωρίς όμως να λειτουργεί, σας προτείνουμε να αποσυνδέσετε τον φορτιστή, και στη συνέχεια να μεταβείτε μαζί με την συσκευή, τον φορτιστή  και το καλώδιο δεδομένων σε ένα εξουσιοδοτημένο σέρβις για έλεγχο.


Γενικά, το τηλέφωνό σας μπορεί να αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα στην φόρτιση σε κάποιο από τα ακόλουθα σενάρια :

1. Ακραίο ή μη φυσιολογικό περιβάλλον

Εάν το τηλέφωνό σας βρίσκεται σε ένα ακραίο περιβάλλον με την θερμοκρασία περιβάλλοντος να είναι πολύ χαμηλή ή πολύ υψηλή, είναι πιθανό να μην μπορείτε να το φορτίσετε ή ακόμα και να το ενεργοποιήσετε κανονικά. Σε αυτήν την περίπτωση, απλά μετακινήστε την συσκευή σας σε ένα περιβάλλον που έχει κανονική θερμοκρασία και χρησιμοποιήστε τον γνήσιο φορτιστή και το καλώδιο δεδομένων για την φόρτιση.

Εάν το τηλέφωνό σας απενεργοποιηθεί αυτόματα λόγω πολύ χαμηλής στάθμης της μπαταρίας, ενδέχεται να μην μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ξανά και θα δείτε τη λυχνία LED να ανάβει σταθερά ή να αναβοσβήνει μόνο όταν το συνδέετε σε έναν φορτιστή. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να προσπαθήσετε να ενεργοποιήσετε την συσκευή όχι λιγότερο από 15 λεπτά φόρτισης.

Γενικά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η τυπική μπαταρία μιας Xiaomi ή Redmi συσκευής είναι μπαταρία ιόντων λιθίου, και το καλύτερο περιβάλλον λειτουργείας για την εσωτερική θερμοκρασία της μπαταρίας είναι μεταξύ των 0 ° C ~ 45 ° C και δεν θα πρέπει να ξεπερνούμε αυτά τα όρια για πολύ ώρα.

2. Ο προσαρμογέας ρεύματος είναι προβληματικός ή το καλώδιο δεν κάνει καλή επαφή

Εάν το τηλέφωνό σας δεν ανάβει ή δεν έχει φυσιολογική φόρτιση μετά τη σύνδεσή του με τον φορτιστή, θα πρέπει να ελέγξετε εάν η σύνδεση μεταξύ του φορτιστή και της πρίζας ή του καλωδίου δεδομένων ή του καλωδίου δεδομένων και του τηλεφώνου κάνει καλή επαφή.

Να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε φορτιστές από άλλες συσκευές, γιατί ορισμένες φορτιστές μπορεί να έχουν προβλήματα συμβατότητας. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τον γνήσιο φορτιστή και το καλώδιο δεδομένων που υπήρχε στην συσκευασία όταν αγοράσατε την συσκευή σας.

3. Πρόβλημα στο υλικό λογισμικό 

Ορισμένες συγκεκριμένες εκδόσεις του συστήματος (MIUI) ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στην κανονική φόρτιση του τηλεφώνου. Εάν αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα μετά την αναβάθμιση που κάνατε στο MIUI ή συσκευή αναβοσβήνει συνεχώς μετά την αναβάθμιση σε μια συγκεκριμένη έκδοση, μπορείτε να προσπαθήσετε να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις στην συσκευή σας, ή να εισέλθετε στο Recovery (λειτουργία ανάκτησης) και να διαγράψετε όλα τα δεδομένα.

4. Αστοχία Υλικού (Hardware)

Στην καθημερινή χρήση της συσκευής, μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα διάφοροι παράγοντες, όπως για παράδειγμα η επαναλαμβανόμενη σύνδεση και αποσύνδεση του καλωδίου φόρτισης, η σκόνη, τα υγρά που θα πέσουν επάνω στην συσκευή σας, το χτύπημα από κάποια πτώση, καθώς και επιπτώσεις των ακραίων θερμοκρασιών του περιβάλλοντος μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στη φόρτιση.

Εάν δεν μπορείτε να φορτίσετε κανονικά το τηλέφωνό σας, θα πρέπει να μεταβείτε μαζί με την συσκευή, τον φορτιστή και το καλώδιο δεδομένων σε ένα εξουσιοδοτημένο σέρβις για έλεγχο.

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε
  1. Ορισμένα μοντέλα συσκευών ενδέχεται να μη διαθέτουν τη λειτουργία ανάκτησης (Recovery) και η επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων σε αυτήν την περίπτωση δε θα μπορεί να γίνει. Σε αυτή την περίπτωση μόνο κάποιο εξουσιοδοτημένο σέρβις της Xiaomi θα μπορέσει να σας βοηθήσει.
  2. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας πριν επιστρέψετε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις – εάν βέβαια μπορείτε να ενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας. Εάν δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε την συσκευή σας, τα δεδομένα σας ενδέχεται να χαθούν για πάντα.

Mi TeamΜην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Xiaomi-miui.gr στο Google News για να ενημερώνεστε αμέσως για όλα τα νέα άρθρα μας ! Μπορείτε επίσης αν χρησιμοποιείτε RSS reader, να προσθέσετε την σελίδα μας στη λίστα σας, ακολουθώντας απλά αυτό τον σύνδεσμο >> https://news.xiaomi-miui.gr/feed/gn

 

Ακολουθήστε μας και στο Telegram ώστε να μαθαίνετε από τους πρώτους την κάθε μας είδηση!

 

Follow us on Telegram (English Language) Telegram to be the first learning our news!

Διαβάστε επίσης

8 σχόλια

Roberta 25 Ιουνίου 2024 at 20:02

Buonasera il mio telefono xiaiomi mi 10 lite non carica più la batteria,cosa posso fare?

Απάντηση
Selma 23 Ιουνίου 2024 at 01:14

Ciao ho un telefono Redmi note 8 e arrivato al 72% e lo tolto poi il carica batteria mi è caduto e ho provato un sacco di volte a caricarlo ma non mi funziona

Απάντηση
Karolina 17 Ιουλίου 2024 at 22:57

Mój telefon Xiaomi Redmi 13 pro 5 G nie ładuje się inaczej jak tylko oryginalną ładowarką w trybie super szybkim. Nie ma możliwości, żeby naładował się poprzez power bank np w podróży. Co robić? Wersja android UKQ1

Απάντηση
Matteo 5 Απριλίου 2024 at 09:11

Buongiorno,
ho uno Xiaomi mi 10 lite 5g, sul quale ho già cambiato 1 volta la batteria, il telefono è del 2020 e la batteria è stata sostituita nel 2023, adesso il telefono si è spento in quanto la batteria è arrivata allo 0%, ma quando vado a caricarlo sembra che non arrivi corrente alla batteria, ho provato a sostituire il cavo ed il carica batteria e lascare in carica per tutta la notte ma ancora non carica

Απάντηση
Δημήτριος Δαγκαλίδης 5 Απριλίου 2024 at 13:44

Prova a collegare il telefono a una porta USB del PC per una ricarica lenta.

È possibile che il dispositivo sia entrato in modalità di sonno profondo e necessiti di una carica lenta per riattivarsi.

Απάντηση
Giulia 25 Μαρτίου 2024 at 01:28

Buona sera ho un redmi 9a e da ieri sera che legge la carica ma rimane al 6 percento e poi si spegne cosa potrebbe essere e un anno che c’è lo è non mi è mai successo

Απάντηση
Fatima 6 Ιανουαρίου 2024 at 20:21

مرحبا انا هاتفي شاومي برو11 اشتريته العام الماضي يعني مستمر معي لمدة عام اليوم شحنته شحن الهاتف الى 89 بالمئة ولم يشحن أكثر من ذلك مع أنه يقرأ الشحن ولكن لا يشحن ارجو الرد ..
Hello, my phone is Xiaomi Pro 11. I bought it last year, meaning it has been with me for a year. Today I charged it. The phone charged to 89 percent and it did not charge more than that, even though it reads charging but does not charge. Please reply.

Απάντηση
Huilié marie Thérèse 29 Νοεμβρίου 2023 at 13:38

Bonjour .impossible de rallumer mon poco m3 même en forçant
Merci de me répondre

Απάντηση

Αφήστε ένα σχόλιο

* Κάνοντας χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε για την αποθήκευση και διανομή των μηνυμάτων σας στην σελίδα μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αφήστε ένα Review

Xiaomi Miui Hellas
Η επίσημη κοινότητα της Xiaomi και της MIUI στην Ελλάδα.
Διαβάστε επίσης
Σήμερα το MMORC.COM συνεχίζει ακάθεκτο με νέες ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ και για αυτό…